Εβδομαδιαίες προβλέψεις 6 – 13 Ιουνίου

Λυτρωτική περίοδος αναδόμησης

Από την Λίλιαν Σίμου

Η δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, είναι αυτή όπου ολοκληρώνεται η ευνοϊκή σύνδεση μεταξύ του Ερμή στον Ταύρο και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σχέσης αυτής, είναι δύο:

 • Το πρώτη αφορά την παρατεταμένη ισχύ της όψης, με ένα μικρό διάλειμμα, αρχής γενομένης από την 25η Απριλίου. Κάποια στιγμή ο Ερμής πέρασε στους Διδύμους, επέστρεψε όμως σε ανάδρομη κίνηση και άγγιξε ξανά το ίδιο σημείο. Για τρίτη και τελευταία φορά, θα είναι τώρα στην ίδια περιοχή, σε ορθή πορεία, μέχρι την 14η Ιουνίου.
 • Το δεύτερο χαρακτηριστικό, αφορά την περιοχή όπου κινείται ο Ερμής, σχηματίζοντας αυτή την όψη διαρκείας. Είναι η περιοχή των Πλειάδων.

Στον αστερισμό των Πλειάδων η αίσθηση της θλίψη είναι έντονη. Όταν οι πλανήτες είναι στο τέλος του Ταύρου, βιώνουμε μία περίοδο αναστάτωσης, θολής αντίληψης και αναποφασιστικότητας. Παράλληλα, η θλίψη μπορεί να μας οδηγήσει σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Καθώς κυβερνώνται από την Αφροδίτη, εκείνο που πρέπει να προσέχουμε, είναι να αποφύγουμε την αγωνία για ό,τι ή όποιον αγαπάμε, να κάνουμε μία προσεκτική προσέγγιση των ανθρώπων που μας ενδιαφέρουν και να απομακρύνουμε αγωνίες και ανασφάλειες, που έχουν σχέση με το χθες, ενώ τις μεταθέτουμε σε καταστάσεις του σήμερα. Πολλές ιδέες θα αλλάξουν σύντομα και πολλές αρνητικές, θλιβερές σκέψεις, θα ανατραπούν το επόμενο διάστημα…

Εξ άλλου, οι Πλειάδες είναι νεφελώδες σημείο του ουρανού και η απροσδιόριστη εικόνα τους, συμβολίζει ασάφεια και πλάνη…

Οι σκέψεις, οι μνήμες, οι επιλογές, δεν είναι ευχάριστες αυτή την εποχή, λοιπόν.

Καθώς ο Ερμής «διατηρεί» ακόμη τις αναμνήσεις προηγούμενων αποφάσεων και συναισθημάτων, ακόμη και αυτών που φώτισαν ή υπογράμμισαν οι εκλείψεις του Μάη, είναι δύσκολο να απεμπλακούμε από την σύνδεση, πριν τα μέσα του Ιουνίου.

Το θετικό είναι, πως στην  πορεία προς εκτόνωση του Ερμή, έχουμε συμπαραστάτη τον Πλούτωνα. Μία όψη με διάρκεια μεν, αλλά ικανή να αποδώσει περισσότερο αυτή την εβδομάδα.

Ο Πλούτωνας φέρνει τις βαθιές και ριζικές αλλαγές, ανοδικά ή καθοδικά. Καθώς ευνοεί τον Ερμή και το περιβάλλον των Πλειάδων, ό,τι έχει χαράξει με πόνο την σκέψη και την ψυχή μας, μπορεί να μετουσιωθεί σε κάτι ανώτερο και λυτρωτικό.

Μέσω της εμπειρίας, της γνώσης, της τριβής, της καύσης και του πόνου που ακολουθεί όλα αυτά, συνειδητοποιούμε τη δύναμη που διαθέτουμε και τον τρόπο να χειριστούμε ό,τι μας πόνεσε.

Δώρα αυτής της εποχής θα είναι:

 • Έντονο ένστικτο που βοηθά να αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών και τους οιωνούς.
 • Πηγή δύναμης, εκεί όπου όλα φαίνονται μάταια, οδυνηρά, «τελειωμένα».
 • Πνευματικός πλούτος αναδύεται και η εμπειρία μας κάνει πιο αποτελεσματικούς.
 • Διαθέτουμε πειθώ, επιρροή, διείσδυση σε σημαντικές υποθέσεις.
 • Οργανώνουμε καλύτερα τα επόμενα βήματα, έχοντας αυτοπεποίθηση.
 • Η γνώση είναι πλέον «κτήμα» μας, δεν έχουμε αμφιβολία για τις ικανότητές μας, τις δεξιότητές μας.

Αρνητικές πτυχές (σε μικρό βαθμό):

 • Η αργοπορία σε αποφάσεις.
 • Η προσκόλληση σε ιδέες παρωχημένες.
 • Η επιδερμική προσέγγιση.
 • Η υπερβολική αυτοάμυνα.
 • Η έλλειψη βάθους στην κατανόηση των γεγονότων.

Σίγουρα, μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς ο Ερμής θα περάσει στους Διδύμους οριστικά, η σκέψη θα γίνει περισσότερο ευέλικτη, ανοιχτή, και θα έχουμε εύρος προσλαμβανόμενων πληροφοριών. Από τα μέσα του μηνός, η εξωτερίκευση, θα είναι ένα ακόμη «εργαλείο» για μας.

Σύντομες συμβουλές για να εστιάσουμε τη σκέψη εποικοδομητικά

ως την 14η Ιουνίου:

Κριός

Ενδιαφέρουσες θα είναι οι προτάσεις για να δημιουργήσετε καλύτερες προϋποθέσεις στα οικονομικά σας. Υπάρχουν ευκαιρίες αν παραμείνετε στο κέντρο των εξελίξεων και είστε καινοτόμοι στη σκέψη. Θα είναι σημαντικό να έχετε την επιλογή μέσα από πολλές και διαφορετικές επαφές με όσους μπορούν να προωθήσουν σχέδια και να σας ενθαρρύνουν να πάτε ένα βήμα μπροστά. Θα είστε πιο άμεσοι στις αποφάσεις και περισσότερο οξείς όμως στον λόγο. Προσέχετε τι λέτε ή υπογράφετε, όταν σας επηρεάζει κάτι που σας προσδίδει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Αναθεωρήστε τις αξίες σας και στοχεύετε σε μακροχρόνια οφέλη, αναγνώριση και σημαντικές σταθερές επιλογές.

Ταύρος

Σε ένα προσωπικό επίπεδο, έχετε περισσότερη λάμψη και θα έλξετε τα άτομα που σας ενδιαφέρουν, αν μάλιστα είστε μόνοι, θα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες πλέον να βρείτε το ταίρι που ονειρεύεστε. Είναι απλά στην προσωπική σας εκτίμηση, η ίδια η επιλογή. Καθώς θα θέλετε να επικρατήσετε των ανταγωνιστών σας, η ποιότητα και η λεπτομέρεια, θα σας βοηθήσουν. Κινηθείτε άνετα, ελέγχοντας κάθε βήμα και προγραμματίζοντας σωστά κάθε σας μελλοντική κίνηση. Πρακτικοί, γειωμένοι και αρκετά συνειδητοποιημένοι για τις ανάγκες σας, μπορεί να φανείτε υπερβολικά αισιόδοξοι κι αυτό δεν θα σας βοηθήσει. Επιδιώξετε να αφήσετε κατά μέρος τις απαιτήσεις. Ή μην έχετε εμμονή μόνο με την ύλη. Η περίοδος αυτή σας διδάσκει να χαίρεστε απλές απολαύσεις και να εκπέμπετε ζεστασιά στο περιβάλλον σας.

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης σας βρίσκεται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, σε ένα ζώδιο πρακτικό και αργό, για τα δεδομένα σας. Ωστόσο, φέρνει δώρα για σας. Ήρθε η στιγμή να ενδιαφερθείτε για την εσωτερική σας γαλήνη. Μία δυνατότητα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης που θα πηγάζει από μέσα σας, δημιουργείται σταδιακά αυτή την εποχή. Επομένως, μπορείτε να είστε περισσότερο σίγουροι για την εσωτερική σας δύναμη. Ακόμη κι αν είχατε ταλαιπωρηθεί αρκετά τους προηγούμενους μήνες δεν χάσατε ένα χαμόγελο. Τώρα αυτό το χαμόγελο σας επιστρέφεται πολλαπλάσια. Κι αυτό γιατί εκπέμπετε μία εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Αναδύεται η ωριμότητα του πνεύματος και θα ακολουθήσετε στο εξής, περισσότερο ουσιαστικές επιλογές.

Καρκίνος

Μία νέα ευκαιρία ή νέες γνωριμίες και επαφές, θα βοηθήσουν ιδιαίτερα, τα μελλοντικά σας σχέδια, θα είστε σε θέση να πάρετε πρωτοβουλίες και να κάνετε κινήσεις σημαντικές. Οι πρωτοβουλίες θα σας ανήκουν και θα πρέπει να είστε άμεσοι και αποτελεσματικοί. Ίσως φανείτε αρκετά ανεξάρτητοι, αλλά μπορείτε να γίνετε οι πρωταγωνιστές κάτω από ένα βήμα που θα έχει για σας ένα αρχηγικό προφίλ. Αρκεί να είστε καταρτισμένοι και να βασιστείτε στις εμπειρίες του παρελθόντος, παίρνοντας τα σωστά μαθήματα από αυτές. Αν η εργασία σας έχει σχέση με γραφή ή εμπόριο, θα είναι απαραίτητο να καινοτομήσετε και να εκπλήξετε. Θα έχετε καλό ένστικτο, επιλέγοντας τον κατάλληλο συνεργάτη και την κατάλληλη στιγμή να συζητήσετε μαζί του, τα θέματά σας.

Λέων

Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, θα είστε ιδιαίτερα εκφραστικοί και θα έχετε αρκετές κατακτήσεις. Αν μάλιστα η ενασχόλησή σας, σας φέρνει σε επαφή με άτομα που είναι νέα, είναι πολύ πιθανόν να γίνετε το κέντρο του ενδιαφέροντός τους. Οργανώστε την ζωή σας με την συμπαράστασή τους, αλλά και τις όμορφες ιδέες τους. Θα σας μειώσουν αισθητά το άγχος των τελευταίων μηνών. Η επανάκαμψη των οικονομικών σας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα από τώρα και στο εξής, αλλά μην βιάζεστε. Είναι σημαντικό να είστε μεθοδικοί και υπομονετικοί. Θα διαπιστώσετε πως όλα διορθώνονται.

Παρθένος

Με ανακούφιση στο άγχος που σας έχει κουράσει εδώ και μήνες, καθώς αρχίζει να μειώνεται πλέον, βιώνεται σταδιακά την αποφόρτιση από την πίεση. Αμεσα ίσως δεν θα αισθανθείτε την διαφορά. Καλό θα είναι να πιστέψετε όμως στις δυνάμεις σας και να φανείτε πιο αποφασιστικοί. Μπορείτε να τολμήσετε, γιατί για σας κάθε καλά οργανωμένο  σχέδιο, δεν είναι αφελές ή ανούσιο. Σας δίνεται  ζωτικότητα και υγεία και μία ευκαιρία για να διεκδικήσετε όσα ονειρευτήκατε. Αν και οι συγκυρίες ήταν ως τώρα δύσκολες, δεν έχετε ιδιαίτερο πρόβλημα στην περίπτωση που προχωράτε οργανωμένα.

Οι προσωπικές σας σχέσεις βελτιώνονται και θα γίνουν πιο θερμά τα συναισθήματα και πιο γενναιόδωρα. Η επικοινωνία θα είναι γεμάτη τρυφερότητα.

Ζυγός

Η αίσθηση της κατανόησης κάθε φοβίας ή ανησυχίας σας απασχολεί αυτή την εποχή. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε την απώλεια, τον περιορισμό και το άγχος σας. Κατά συνέπεια, αυτή η περίοδος σας στηρίζει για να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τα όρια αυτά. Υπάρχει αρκετή υπερβολή στις ανησυχίες σας και μία δόση παραίτησης, την οποία όμως πρέπει να ξεπεράσετε. Για σας, οι μέρες που ήταν υποτονικές και σας δημιουργούσαν μεγάλο άγχος, κάνοντάς σας διστακτικούς, τελειώνουν. Επιμεληθείτε τους στόχους σας προσεκτικά, σχεδιάστε και δώστε χρόνο όπου χρειάζεται. Απλά μην μένετε πλέον σε σύγχυση και αδράνεια.

Σκορπιός

Θα είναι ίσως αρκετοί εκείνοι που σας ενθαρρύνουν να προχωρήσετε και υπάρχει ενδεχόμενο να είστε δεκτικοί στις συνεργασίες και στις γνωριμίες που  συμπληρώνουν «κενά» σας. Εστιάσετε στις λεπτομέρειες για να διαπιστώσετε πότε και ποιον εμπιστεύεστε. Η περίοδος αυτή θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τις δυνατότητες που υπάρχουν γύρω από τα θέματα εργασίας. Θα μπορείτε πλέον να κάνετε προγραμματισμό και σχέδια που θα σας βοηθήσουν να προοδεύσετε στα επαγγελματικά σας όνειρα. Σταδιακά, αφού αναπτύξατε το προηγούμενο διάστημα, την επιμονή και την υπομονή, θα δείτε πως νέες ευκαιρίες παρουσιάζονται.

Τοξότης

Επαγγελματικά, αν ήσασταν επιμελείς και αρκετά προσεκτικοί, αν πήρατε την κατάλληλη γνώση, μόρφωση, ειδίκευση και εμπειρία, θα αναγνωριστείτε σταδιακά. Καλό θα είναι να μην ενθουσιαστείτε, αλλά να προχωρήσετε βάση των ήδη γνωστών δεδομένων σας. Σίγουρα όμως, θα διαπιστώσετε πως η υπομονή σας, σας ανταμείβει. Είναι μία ενδιαφέρουσα εποχή γνωριμιών και σχέσεων. Επιλέξτε και διατηρείστε εκείνη τη σχέση που θα σας στηρίξει ουσιαστικά. Έξυπνοι, εύγλωττοι άνθρωποι μπορεί να βρεθούν κοντά σας και θα σας βοηθήσουν σε θέματα γνώσης ή σπουδών με πληροφορίες. Αλλάζουν τη ζωή σας, την κάνουν πιο ευχάριστη και περισσότερο ποικίλη.

Αιγόκερως

Ζεστασιά, χαρά και πολλά συναισθήματα και συγκινήσεις θα σας αγγίξουν αυτή την εποχή. Χαρείτε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας, κάνετε μία επιλογή συντρόφου, αν είστε μόνοι αυτή την χρονική στιγμή. Θα αρέσετε, θα είστε προσιτοί και τρυφεροί, ευγενικοί και ευχάριστοι. Εκμεταλλευτείτε τις ημέρες αυτές, για να προωθήσετε την εικόνα σας και να έχετε τα ποθητά αποτελέσματα. Η σιγουριά που αναπτυχθεί, θα σας κάνει να είστε όλο και περισσότερο ευχάριστοι και με εσωτερική πληρότητα. Αν είστε γονείς, με τα παιδιά σας μπορείτε να βρείτε ένα νέο χόμπι και να αφιερώσετε εποικοδομητικό χρόνο μεταξύ σας. Θα είναι οι στιγμές αυτές μοναδικές.

Υδροχόος

Συνειδητοποιείται αυτές τις μέρες, η  πεισματική συμπεριφορά σας ή μέλους της οικογένειας που  προβάλλει πολλές απαιτήσεις. Το θέμα είναι πως είστε γενναιόδωροι και είχατε ίσως ως τώρα ανταποκριθεί σε προκλήσεις. Επέρχεται πλέον κόπωση και θα πρέπει να έχετε τις υποθέσεις σας υπό έλεγχο. Στις προσωπικές σας σχέσεις, υπάρχει μία όμορφη συνύπαρξη και θα αναπτύξετε ουσιαστικά την επικοινωνία με οικεία πρόσωπα. Αλλάζει η προσέγγιση και γίνεται κατανοητό κάθε σκιερό σημείο έλλειψης συνεννόησης. Επίσης, υπάρχει η περίπτωση να έχετε μία κατάκτηση που θα φέρει σε δύσκολη θέση την μόνιμη σχέση σας. Αν όμως με τον άνθρωπό σας έχετε γεφυρώσει τις βασικές διαφορές και κυρίως έχετε καλή επικοινωνία, θα ενδυναμωθεί η αγάπη που σας συνδέει.

Ιχθείς

Οι συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις στη εργασία σας κυρίως, θα έχουν πολύ καλές προοπτικές αυτή την εποχή. Δώστε βάρος στον τρόπο που παρουσιάζετε τις ιδέες σας, ας είστε λίγο πληθωρικοί, αλλά όχι πραγματικά πομπώδεις. Στις συζητήσεις θα είστε πειστικοί και οι απόψεις σας θα βρίσκουν αποδέκτες. Αν είστε καλλιτέχνες, ή θεραπευτές, αυτή η περίοδος θα είναι η καλύτερη για σας. Θα έχετε σταθερή προοπτική, θα είστε αποδοτικοί στο έργο σας. Θα βρείτε ίσως κάποιον συμπαραστάτη  και αυτό θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε σωστά. Με το στενό περιβάλλον, η δυσχέρεια στην επικοινωνία θα ξεπεραστεί, χάρη στον ευγενικό σας χαρακτήρα. Μην απογοητεύεστε από τις εμπειρίες του παρελθόντος, γιατί στο τέλος η γενναιοδωρία θα ανταμειφθεί.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q