Ένα μαχητικό φεγγάρι με αναλυτικό σχεδιασμό και άγχος…

Από την Λίλιαν Σίμου

Ένα νέο φεγγάρι, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ζωής. Προσφέρει τον σπόρο και έρχεται να συμβολίσει την νέα ζωή που κυοφορείται μετά από το βαθύ σκοτάδι της χάσης της Σελήνης. Σκοτάδι και τέλος μαζί, δηλώνουν την ανάγκη να σβήσουμε το χθες και να στοχεύσουμε στο αύριο.

Τι είναι όμως «το αύριο»;

 Σημαίνει να θέτουμε ξανά το σπόρο να βλαστήσει ο στόχος, το όνειρο, το όραμα για μία καλύτερη πορεία στη ζωή μας.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο, ενισχύει τα ζώδια της γης, καθώς έχουμε στην Παρθένο την Σελήνη και τον Ήλιο, τον Ουρανό και τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Ταύρο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. 

Η Νέα Σελήνη πρεσβεύει λοιπόν την ανάγκη να δώσουμε αγώνα για πρακτικές λύσεις, να παρατηρήσουμε ό,τι συμβαίνει και μας απασχολεί, να καταστρώσουμε προσεκτικά τα σχέδιά μας, να αναλύσουμε τις πληροφορίες, να φανούμε συνεπείς και σοβαροί στο έργο μας.

Ο νέος κύκλος, πρέπει να βασίζεται στην μελέτη, την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τις απτές απολαβές.

Τα σχέδια είναι μακροπρόθεσμα, και παρά τον κόπο ή την αργοπορία,  θα υλοποιηθούν σταδιακά. Δεν θα υπάρξει χαμένος κόπος, μόχθος, χρόνος…

Μία ιδιαίτερα σημαντική πινελιά, είναι το ακριβές τετράγωνο της Νέας Σελήνης με τον Άρη στους Διδύμους.

Σε ημέρα Κρόνου  και ώρα στο μεταίχμιο Ηλίου/Αφροδίτης, Σάββατο 27 Αυγούστου και ώρα 11.16πμ, το νέο Φεγγάρι, προσδιορίζει μία μεταβλητή κατάσταση, σε ροή αλλαγών.

Το τετράγωνο του Άρη όμως, προβάλει την σύγκρουση μεταξύ της ανάλυσης και του πειραματισμού, της επιφυλακτικής στάσης και της περιέργειας για κάτι καινούργιο. 

Κυβερνήτης της Νέας Σελήνης και του Άρη, είναι ο Ερμής που βρίσκεται στον Ζυγό. Σχηματίζει θετική σύνδεση με τον Άρη και μαλακώνει την σύγκρουση. Ταυτόχρονα, ο Άρης στηρίζεται σταδιακά από τον Δία στον Κριό.

Η ευγένεια και η δίκαιη στάση, θα φέρουν λύση. Θα αποφορτίσουν τις διαφορές μας, τον ανταγωνισμό, την άμυνα που γίνεται επίθεση. Το άγχος και η επικριτική διάθεση, αμβλύνονται. Όλα είναι θέμα ισορροπίας, λεπτής ίσως, αλλά απόλυτα εφικτής. Εν μέσω επιθετικής και πολεμικής συμπεριφοράς, χρειάζεται να παραμένουμε σε λογική, ηρεμία, θετική διάθεση προκειμένου να περιορίσουμε την επιθετικότητα και να κατανοήσουμε την διαφορετική άποψη, πληροφορία, ιδέα, σκέψη.

Η Αφροδίτη στον Λέοντα, βρίσκεται σε ένα δύσκολο συνδιασμό με τον Κρόνο, τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Ουρανό. Εν συντομία, οι σχέσεις που έχουν ποιότητα θα περάσουν ή έχουν περάσει δοκιμασίες και στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Δυναμώνουν και αποδεικνύεται η δύναμή τους. Οι σχέσεις που έχουν μόνο «χρυσό επικάλυμμα», φαίνεται πως θα διαλυθούν. Θα μάθουμε στο εξής να αναγνωρίζουμε την αξία, την χαρά, την έμπνευση και την  δημιουργία του έρωτα.

Για τους καλλιτέχνες, ένα έργο που καθυστερεί στην απόδοσή του, θα έχει αναγνώριση στην πορεία και ένα μεγαλύτερο εύρος απήχησης.

Στα πρακτικά και κυρίως σε οικονομικά ζητήματα, χρειάζεται προσοχή, καθώς το χρήμα αλλάζει χέρια ή έρχονται απρόβλεπτες ανατροπές, για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.

Με τους συνδυασμούς που προανέφερα, ας είμαστε παρατηρητικοί, σχολαστικοί στις λεπτομέρειες, και ας δράσουμε χωρίς «κραυγαλέες» αντιδράσεις στο σχέδιο που αναπτύσσουμε. Αν και η αγωνία είναι έκδηλη, είναι δημιουργική ταυτόχρονα. Απελευθερώνονται η επινοητική ικανότητα, ο σωστός προγραμματισμός και ο στόχος των πρακτικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων.

Ο μόχθος, ο κόπος και η προσπάθεια, θα βρουν δικαίωση σταδιακά – αν έχουμε ήθος, υπομονή και επιμονή.  Ας είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την αλλαγή, με προσαρμογή που απαιτείται σε κάθε περίσταση.

Οι ισορροπίες,  μπορούν να επιτευχθούν, με έξυπνο τρόπο και μέσω της αλληλεγγύης, την αδελφοσύνης και της ειρηνικής συμπόρευσης. Εκείνοι που θα είναι συνοδοιπόροι μας, θα έχουν λεπτότητα, ευγένεια και θα προσφέρουν «ανάσα» ζωής. Προσβλέπουμε σε ό,τι είναι μακρινό, ευγενές και ουσιαστικό, αφού έχουμε «δουλέψει» βήμα-βήμα, για την επίτευξη του έργου μας.

Η ζωδιακή μοίρα της Νέας Σελήνης, η 4η Παρθένου, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, δίνει την εικόνα των διαφορετικών ανθρώπων που συμπορεύονται, ξεπερνώντας τις διαφορές (φυλετικές, προσωπικές, κοινωνικές, ιδεολογικές). Χρειάζεται να αναπτύξουμε διάκριση, ευθυκρισία και να ξεπεράσουμε στερεότυπα και αντιθέσεις.

Οι συμβουλές μας για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο

σύμφωνα με τα βασικά δεδομένα 

Κριός

Νέο ξεκίνημα για σας, στα θέματα των υποχρεώσεων. Η εργασία σας μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες, αν ταξινομήσετε σωστά τον χρόνο και τις υποχρεώσεις. Οι δεσμεύσεις, ας είναι περιορισμένες και ας αναλάβετε το βάρος των ευθυνών που σας αναλογούν. Με προσεκτικά βήματα, θα πάτε καλά. Συντονιστείτε με τα συμφέροντά σας και μην είστε σπάταλοι ή υπερβολικά γενναιόδωροι.

Φροντίστε την διατροφή και την υγεία σας, με ένα πιο υγιεινό τρόπο και φυσική άσκηση. Ο καθαρός αέρας θα σας προσφέρει ευεξία. Αν έχετε συνήθειες, όπως την κακή διατροφή, ας τις περιορίσετε ή αποφασίστε να ξεκινήσετε δίαιτα.

Χαρείτε την ερωτική σας ζωή, ή ένα χόμπι, διασκεδάστε λίγο ανέμελα, στις δυνατότητες που υπάρχουν. Η χαρά και το κέφι σας βοηθούν να διατηρήσετε την σπίθα ζωής και να είστε δημιουργικοί.

Ταύρος

Ευνοϊκή η Νέα Σελήνη προς το ζώδιό σας. Καθώς ενδιαφέρεστε για τα οφέλη και την χαρά της ζωής αυτή την εποχή, διασκεδάστε με τον τρόπο που εσείς αισθάνεστε καλά, απλά, λιτά πιθανώς, αλλά με διάθεση να ζήσετε και να χαρείτε κάθε λεπτομέρεια που δίνει ένα νέο τόνο στην καθημερινότητά σας. Ασχοληθείτε με λεπτομέρειες που σας κουράζουν σε άλλες περιόδους, εξηγήστε στο παιδί σας ή στο ταίρι σας, πώς μεθοδικά θα έχετε ουσία και ευχαρίστηση. Ξεκινήστε από την αρχή, σε νέα βάση, τη σχέση σας! Οι υπερβολές του χθες, απομακρύνονται πλέον.

Δώστε ένα τόνο ομορφιάς στον καθημερινό σας χώρο, ακόμη κι αν είναι χώρος δουλειάς. Θα αισθανθείτε καλύτερα. Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση και θα διαπιστώσετε πως υπάρχουν ευκαιρίες για θαυμαστές ή και κάποια πρακτικά οφέλη μετά από την δική σας αλλαγή.

Δίδυμοι

Τα θετικά στην Νέα Σελήνη, που  προκαλεί άγχος, είναι να σκεφθείτε λίγο καλύτερα πως όλα ελέγχονται από την δύναμη του νου. Επομένως, καλείστε να επικρατήσετε με την λογική και το μέτρο. Αλλά ας είστε επιφυλακτικοί σε προτάσεις που μοιάζουν ιδανικές. Η ευγένεια και ο σωστός διάλογος, είναι η δύναμή σας, αφού μπορείτε να αναλύετε και να αναπτύσσετε τις θέσεις σας, με ευελιξία και επιχειρήματα που καλύπτουν αυτά των άλλων. Με το ταίρι σας, η ισορροπία της σχέσης, απαιτεί γλυκύτητα και ευγένεια.

Σε διαπραγματεύσεις, διατηρείτε την ποιότητα του στόχου και μην κάνετε…εκπτώσεις! Αντίθετα, αν έχετε συχνές εξόδους και μικρές εξορμήσεις, θα δεχθείτε τον θαυμασμό, ή θα βρείτε ένα άτομο που θα σας ενδιαφέρει πολύ.

Η Νέα Σελήνη προκαλεί άγχος και ένταση, κατά συνέπεια κόπωση. Μπορεί μάλιστα, να έχετε αντιδράσεις με τους οικείους σας, ή να δεχθείτε σχόλια από την οικογένεια για την στάση και τις επιλογές σας.

Καρκίνος

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο φέρνει νέες σκέψεις και ιδέες για το μέλλον σας. Καθώς είστε προνοητικοί συχνά και σας αρέσει να καταστρώνετε κάποια σχέδια, τελικά, θα διαπιστώσετε πως αυτή η αρχή έχει να κάνει με ένα μεγάλο κύκλο καθηκόντων, τα οποία πρέπει να αναλάβετε. Προσπαθήστε να είστε διαρκώς σε ετοιμότητα. Συζητήστε, αναλύστε με το περιβάλλον σας τα σχέδιά σας.

Αν σας ενδιαφέρει μία εκπαίδευση, είναι η κατάλληλη περίοδος για να προχωρήσετε προς αυτήν. Μπορείτε να φανείτε χρήσιμοι σε όσους σας συμβουλεύονται και να έχετε τον ρόλο του «δασκάλου» με απλές και κατανοητές συμβουλές, εύστοχες πάντα. Οι παρατηρήσεις σας στο άμεσο περιβάλλον είναι σωστές, ίσως  σχολαστικές όμως.

Δυσκολίες θα παρουσιαστούν στην συνεννόηση με τον άμεσο ή συγγενικό περίγυρο. Ενδέχεται να διαταραχτούν κάποιες σχέσεις. Προσπαθήστε να λύσετε τις διαφορές με τους οικείους σας αργότερα.

Λέων

Εξωστρεφείς και δημιουργικοί, η Νέα Σελήνη θα σας ωθήσει να ενδιαφερθείτε  περισσότερο με τα οικονομικά σας, κάτι που σας κουράζει. Ξεκινήστε χωρίς τα πολυτελή σας γούστα, ή περιορίσετε σε ένα βαθμό ό,τι σας φαίνεται αξιόλογο και θέλετε να το αποκτήσετε. Η λιτή και απλή ζωή, για ένα χρονικό διάστημα, θα βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα το μέλλον και να κάνετε σημαντικές αλλαγές. Ο περιορισμός δεν σας ευχαριστεί, αλλά είναι σημαντικό βήμα αυτή τη στιγμή.

Απαιτείται να είστε ισορροπημένοι με τα έσοδα και έξοδα. Κάνετε υπομονή… Τα σχέδια που εκπονούνται, αγγίζουν περισσότερο τις συμφωνίες και τις διαπραγματεύσεις σας. Έχετε γενναιοδωρία και ευγένεια, και σταδιακά θα  είναι εύκολο να πείσετε. Θα ήταν προτιμότερο να περιμένετε όμως, την κατάλληλη χρονική στιγμή για δράση.

 Ανατροπές και εκπλήξεις, σε συναισθηματικά και οικονομικά θέματα.

Παρθένος

Νέα αρχή την περίοδο αυτή, σημαίνει νέες βάσεις μαζί με την γενέθλιά σας χρονιά. Ενδιαφέρον λοιπόν έχει η Νέα Σελήνη και γίνεστε περισσότερο επιμελείς στα θέματα που σας ενδιαφέρουν. Παίρνετε πρωτοβουλίες και μάλιστα αρκετά δυναμικά, καθώς διαθέτετε πείσμα και μαχητικότητα. Επιμείνετε στον στόχο που θέτετε και μην παρασύρεστε από ιδέες του περιβάλλοντος.

Δυσκολίες στην επικοινωνία προκύπτουν, κυρίως σε συμφωνία με άλλους, συνεργάτες ή ένα στέλεχος στη δουλειά σας. Η αλήθεια είναι πως τελικά δεν  αδικείστε σε  μεγάλο βαθμό, καθώς με υπομονή θα δικαιωθείτε για την προσπάθειά σας. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας, με παρατηρητικότητα, λογική και επιχειρήματα θα πείσετε. Θα δικαιωθείτε αργότερα, με πιο ήπιες συνθήκες. Αποφύγετε να συμφωνήσετε βιαστικά σε ό,τι είναι σημαντικό για σας. Ένα σημαντικό έργο, είναι σε εξέλιξη, το ίδιο και η αισθηματική σας ζωή.

Ζυγός

Καλή θα είναι για σας η περίοδος αυτή, αν σας ενδιαφέρει να θέσετε τις βάσεις για ένα κρυφό σας όνειρο. Δεν θα ήταν καλό να το συζητήσετε άμεσα με το περιβάλλον σας, ωστόσο, μπορείτε σταδιακά να το αναλύσετε και να πάρετε τις πληροφορίες για την υλοποίησή του. Η εγκράτεια και η συνέπεια σαν στάση, θα σας κάνουν αξιόπιστους και αργότερα, θα βρείτε τους κατάλληλους ανθρώπους να σας υποστηρίξουν.

Μία κρυφή αγάπη, ή ένα κρυφό όνειρο, σας φέρνουν στο σημείο να ξεφεύγετε λίγο από την πραγματικότητα. Εστιαστείτε στις πρακτικές ανάγκες και σε ό,τι είναι απτό και ουσιαστικό. Ο Ήλιος όταν θα είναι στο ζώδιό σας, θα βοηθήσει στην προβολή των προσδοκιών και των στόχων σας.

Έχετε ένα γοητευτικό προφίλ, αλλά θα φαίνεστε λίγο απρόσιτοι ή αποστασιοποιημένοι. Ωστόσο η εικόνα σας εντυπωσιάζει και έλκει και θα ήταν καλό να διατηρήσετε τις κοινωνικές σας σχέσεις ή επαφές αυτή την εποχή.

Σκορπιός

Με πολλά σχέδια και έναν ενθουσιασμό για να επικρατήσετε στον κοινωνικό σας περίγυρο, γίνεστε όχι μόνο αγαπητοί αλλά και προσεκτικοί για το έργο σας. Νέα αρχή λοιπόν, ή με νέα προσέγγιση κάθε σας έργο. Οι φίλοι μπορεί να δώσουν τη γνώση ή τη γνώμη τους και αν υπάρχει σωστή εκτίμηση, θα φανούν χρήσιμοι. Αν ασχολείστε με ένα κοινωφελές έργο ή σωματείο, θα αναλάβετε μία νέα υποχρέωση και θα μπορέσετε να την φέρετε εις πέρας.

Ο λόγος σας θα είναι πειστικός, αναλυτικός και σαφής. Αρκεί να αποφύγετε τα μεγάλα όνειρα και μεγάλα σχέδια. Παραμείνετε σε μικρά συγκεκριμένα βήματα.  Θα βοηθήσει η μεθοδικότητά σας και το οργανωτικό σας πνεύμα, κυρίως στα πλαίσια μίας ομαδικής ή συλλογικής προσπάθειας.

Στα αισθηματικά σας επίσης μπορεί να λύσετε διαφορές ή να ξεπεράσετε την ανασφάλειά σας, καθώς θα δοθούν διευκρινίσεις ή το ταίρι σας θα σας προσφέρει με τη στάση του, την επιβεβαίωση που επιθυμείτε.

Τοξότης

Ένα νέο ξεκίνημα στη καριέρα σας, αν και έρχεται σε σύγκρουση με το ελεύθερο πνεύμα σας. Κι αυτό γιατί έχετε συνηθίσει να διευρύνεστε σε πολλά, ή να ζητάτε πολλά και δεν έχετε αρκετή υπομονή. Θα χρειαστείτε όλη την υπομονή λοιπόν, αλλά και προσεκτικές κινήσεις. Καθώς είστε σε θέση να απαιτείτε πολλά αλλά δίχως επιμέλεια, πρέπει να βάλετε τάξη στα επαγγελματικά σας αλλά και στις κοινωνικές σας σχέσεις. Χρειάζεστε πραγματικά λίγα και σωστά άτομα για να προοδεύσετε. Η πληθωρικότητα είναι σπατάλη δυνάμεων, λόγου και σκέψης. Η πρόκληση της Νέας Σελήνης, απαιτεί να γίνετε λιτοί και ουσιαστικοί. Θα φέρει την αλλαγή που επιδιώκετε, στην κατάλληλη χρονική στιγμή.

Μία γνώση ή επιμόρφωση, θα σας ενθουσιάσει και θα αποδώσει μελλοντικά σαν επένδυση καριέρας. Καλό θα είναι να κάνετε την ειδίκευσή σας ή να παρακολουθήσετε σεμινάρια και ομιλίες. Ένα άτομο με διαφορετική νοοτροπία από εσάς, θα σας γοητεύσει και θα κερδίσει το ενδιαφέρον σας. Αποφασίστε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αν είναι δυνατόν

Διατηρήστε την ευγένειά σας.

Αιγόκερως

Ευνοϊκή φαίνεται η Νέα Σελήνη για σας και φυσικά σας δίνει τα περιθώρια να κάνετε ένα τόλμημα, να ασχοληθείτε με μία γνώση ή να ψάξετε για ευκαιρίες επαγγελματικές σε νέους χώρους. Αν έχετε σχέση με το εξωτερικό, θα σας δοθεί η δυνατότητα να στραφείτε προς τα εκεί για να βρείτε λύσεις. Μία πρόταση από μεγάλη εταιρία ή ένα ξένο χώρο, σας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να την αγνοήσετε. Αν έχετε νομικές υποθέσεις, αυτή η εποχή είναι κατάλληλη για να τις κινήσετε και να βρείτε λύση ή να ολοκληρώσετε τα θέματα που σας απασχολούν.

Μία αξιόλογη γνωριμία ή μία σχέση για την οποία επενδύετε συναισθηματικά και φαίνεται χρήσιμη στον κοινωνικό σας χώρο ή στην καριέρα, θα σας κάνει χαρούμενους και θα αισθάνεστε πληρότητα.

Λόγια που θα θίγουν την αξιοπιστία ή την αξιοπρέπειά σας θα ήταν καλό να αποφεύγονται.

Υδροχόος

Η Νέα Σελήνη προσφέρει ευκαιρίες για να τακτοποιηθεί ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με δάνεια, χρέη από και προς άλλους. Ίσως πρέπει να διαπραγματευθείτε ό,τι από αυτά είναι σημαντικό για σας. Μία επένδυση μπορεί να γίνει αυτή την εποχή, ή να παρουσιαστεί ως ευχάριστη έκπληξη. Μικρά βήματα, είναι αυτά που θα βοηθήσουν τελικά και θα ωφελήσουν. Προωθήστε τα συμφέροντά σας μέσω τρίτων ή σωστών συνεργατών. Η απόδοση αρχικά θα είναι μικρή, αλλά θα σας ικανοποιήσει εφ’ όσον έχετε σχεδιάσει σωστά τη ροή και την πορεία του έργου σας.

 Αναζητώντας ό,τι δεν σας πάει καλά, ίσως ήρθε η στιγμή να σταθείτε σε λεπτομέρειες των σχέσεων που έχετε αγνοήσει. Αλλά και των προσωπικών σας αναγκών που δεν θέλετε να δείτε. Αφού είστε σε μία περίοδο όπου επιδιώκετε να είστε ευχαριστημένοι με τις σχέσεις σας, μην αφήνετε επουσιώδη θέματα, παράπονα και κριτική, να τις βλάπτουν. Μείνετε στην ουσία!

Ιχθείς

Η Νέα Σελήνη απέναντι από το ζώδιό σας, προκαλεί να ενδιαφερθείτε για κάθε συνεργασία ή σχέση. Θέτετε νέα θεμέλια και ξεκινάτε από την αρχή. Ωστόσο, μην είστε διαρκώς χαλαροί και ανοιχτοί προς όλους. Σημασία έχει να διατηρήσετε τις σχέσεις συνεργασίας που αξίζουν και έχει φανεί στην λεπτομέρεια πως σας προσγειώνουν και σας ισορροπούν.

Στην προσωπική σας ζωή, είναι επιθυμητό να είστε σε καλή επικοινωνία, αλλά ενδέχεται το ταίρι σας ή ένας συνεργάτης, να καυτηριάζει σημεία του χαρακτήρα σας. Αν και η ενόχληση αρχικά σας ταράζει, το μάθημα από αυτά τα σχόλια είναι εποικοδομητικό μακροπρόθεσμα.

Σε συμφωνίες, θα υπάρξει η δυνατότητα να κάνετε μία σωστή διαπραγμάτευση. Τα κέρδη από την διαπραγμάτευση, φαίνονται σταδιακά υπέρ σας.

Η αντίθεση της Νέας Σελήνης προς την φύση του ζωδίου σας, είναι η αντίθεση μεταξύ της έμπνευσής σας και της προσγειωμένης προσέγγισης συνεργατών ή συντρόφου. Πρέπει να βρείτε την «χρυσή τομή» και να υπάρχει μεταξύ σας ειλικρίνεια.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q