Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η τελετή απονομής των διεθνών βραβείων The Norns Awards, στη Ρώμη, παρουσία της Ιταλίδας ηθοποιού Maria Grazia Cucinotta, γνωστής για τη συμμετοχή της σε ταινίες του James Bond.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Parco Dei Principi και ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν η ηθοποιός Πάολα Χατζηλαμπρή, η οποία βραβεύθηκε από τα Norns Awards, μετά από παγκόσμια ψηφοφορία, με το βραβείο Red Shoes 2022, το οποίο απονέμεται σε άτομα που μέσω του έργου και της προσφοράς τους, προβάλλουν τα σοβαρά θέματα της βίας κατά των γυναικών και του εμπορίου προσώπων.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των διοργανωτών, η Πάολα Χατζηλαμπρή, μέσω της θεατρικής της παράστασης «Τα Δάκρυα της Σιωπής» (Tears of Silence) βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Άριας Σωκράτους, κατάφερε να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα για τα πιο πάνω θέματα και κέντρισε το ενδιαφέρον της κας. Λάουρα Σόμμα η οποία ως μέλος της κριτικής επιτροπής, πρότεινε την κα Χατζηλαμπρή για αυτό το βραβείο αφότου παρακολούθησε την παράσταση.

Όπως σημειώνει η Πάολα Χατζηλαμπρή επιστρέφει με τη συγκεκριμένη παράσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Δεκέμβριο του 2022 για περιοδεία σε Νέα Υόρκη, Φλώριδα, Τέξας και Μαϊάμι, ενώ έχει ήδη λάβει πρόσκληση από φεστιβάλ θεάτρου στο Ισραήλ. Παράλληλα θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Αυστραλία το 2023 στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους εορτασμούς των 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων, μεταξύ Κύπρου και Αυστραλίας.«Απόψε είναι μια καθοριστική στιγμή για μένα καθώς η Ιταλία, και τα Norns Awards τιμούν όχι μόνο εμένα αλλά και την χώρα μου, την Κύπρο, καθώς απονέμεται για πρώτη φορά αυτό το βραβείο σε Κύπριο πολίτη. Νιώθω ευλογημένη και σας ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτήν την τιμή», ανέφερε παραλαμβάνοντας το βραβείο η Πάολα Χατζηλαμπρή.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)