Από την έμπνευση στην υλοποίηση

Από την Λίλιαν Σίμου

Η εβδομάδα που κυλά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στην Πανσέληνο των Ιχθύων και στη Νέα Σελήνη στον Ζυγό,  που ακολουθεί.

Ωστόσο, θα λέγαμε πως τονίζει περισσότερο τα στοιχεία της πρόσφατης Πανσελήνου, καθώς έχουμε πλέον τον Ήλιο να κινείται απέναντι από τον Ποσειδώνα και το ζώδιο των Ιχθύων επικρατεί ξανά.

Ο Ήλιος στη Παρθένο, είναι το πνεύμα που αναλύει, μεθοδεύει, σχεδιάζει και προγραμματίζει.

Ο Ποσειδώνας όμως, παραπέμπει στο όνειρο, το όραμα, το ιδανικό, και την ουτοπία. Παραμένει πηγή έμπνευσης και υπερβολικού συναισθηματισμού.

Είναι ευεργετική η αντίθεση, καθώς οδηγεί την φαντασία στην ρεαλιστική προσέγγιση. Ό,τι οραματιζόμαστε, μας συγκινεί ή μας «ταξιδεύει», έχουμε την κριτική ικανότητα να το προσγειώσουμε, να το διερευνήσουμε και να το αξιοποιήσουμε.

Μία διαδρομή της σκέψης, του νου, των αποφάσεων και επιλογών, που διαπερνά ενίοτε η επιθυμία της δημιουργίας και ενίοτε η φαντασία και το όνειρο.

Πιστεύω πως είναι μία αφύπνιση και κινητοποίηση, την οποία μπορούμε να διαχειριστούμε ικανοποιητικά, με λεπτούς χειρισμούς.

Η αντίθεση είναι ένας σχηματισμός έντασης, πρόκλησης, αντίδρασης και ανταγωνισμού. Στον μεταβλητό σταυρό όμως, τίποτα δεν μένει στάσιμο.

Έχει όμως και την πρόκληση να βρούμε τη «χρυσή τομή» και να γεφυρώσουμε τις διαφορές. Να συμπληρώσουμε στοιχεία που μας λείπουν μέσω της αντίθεσης. Σαν να έχουμε τους πόλους μίας μπαταρίας, που μπορεί να «δουλέψει» ευεργετικά, αν γίνει σωστά η τοποθέτησή τους.

Αρκεί – λοιπόν – να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στον στόχο και να τον αποκρυπτογραφήσουμε σωστά!

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, είναι η θάλασσα των συγκινήσεων και το πέλαγος της εμπνευσμένης δημιουργίας.

Η δυσκολία έγκειται όταν έχουμε υπερεκτίμηση των γνώσεων, διάσπαση προσοχής, πολλές ασχολίες που δεν ολοκληρώνονται σε ένα αποτέλεσμα και μία διαρκή ουτοπική προσέγγιση.

Το θετικό είναι, πως μπορούμε να εναλλάσσουμε τις επιλογές, τις σκέψεις και δοκιμάζοντας κάποιες απογοητεύσεις, να φιλοσοφήσουμε καλύτερα τη ζωή, να εκλογικεύσουμε το αποτέλεσμα και να κάνουμε στροφή, προς μία νέα πορεία διατηρώντας πάντα τα θετικά της εμπειρίας και την ελπίδα!

Κριός

Η περίοδος οδηγεί να ψάξετε τα βαθύτερα όνειρα και τις ανάγκες που δεν έχουν ως τώρα εκφραστεί. Ή τα ανομολόγητα μυστικά σας. Υπάρχουν εκκρεμή θέματα που λόγω της ταχύτητας με την οποία κινείστε, δεν μπορείτε να τα προλάβετε.

Η καθυστέρηση είναι ο «εχθρός» σας αλλά τώρα πρέπει να σταματήσετε για λίγο και να εμβαθύνετε. Μήπως υπήρξαν ως τώρα δισταγμοί και προσκολλήσεις που απλά σας βύθιζαν σε μία λανθασμένη κατάσταση; Μήπως έχετε βαλτώσει σε ένα στόχο, ένα σχέδιο, ή πρακτική επιλογή; Τελικά, πώς θα είναι καλύτερο να προοδεύσετε; Μεθοδικά και με πιο αργό ρυθμό, ευέλικτα, θα βρείτε την λύση που πρακτικά σας εξυπηρετεί.

Όλα πρέπει να μελετηθούν  με υπομονή.

Ταύρος

Η  περίοδος που διανύουμε, έχει να προσφέρει αρκετές ευκαιρίες για να κατανοήσετε τι σας ενδιαφέρει να γίνει ως δημιουργική δουλειά και μπορεί να σας οδηγήσει σε νέους πνευματικούς δρόμους μελλοντικά.

Ωστόσο, άμεσα θα περάσετε από αρκετούς κλυδωνισμούς με στόχο να αλλάξουν κάποια σχέδια που δεν είναι αποδοτικά, ή δεν έχουν εύκολη επίτευξη. Συχνά είστε ονειροπόλοι, κι αυτό ενώ σας κάνει γόνιμους σε έμπνευση, αλλά δεν σημαίνει πως όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια νέα σχέδια για το μέλλον, ή να βάλετε διαφορετικές προτεραιότητες.

Δίδυμοι

Αν ήδη έχετε ένα συγκεκριμένο χώρο που επιδίδεστε, θα υπάρξουν νέα ξεκινήματα, αφού αποτινάξετε τις ασαφείς εικόνες που περιβάλλουν τα σχέδιά σας. Θα πρέπει να τολμήσετε μία νέα αρχή και να προοδεύσετε μέσα από πρωτοποριακές ιδέες, ή μία ανατροπή.

Το φαινόμενο αυτό προϊδεάζει για τις αλλαγές που επέρχονται στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ευκαιρίες για να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών θα παίξουν ρόλο και σίγουρα θα είναι αρκετά εύκολο να διαπιστώσετε πως θα έρχονται νέα πρόσωπα στη ζωή σας, ή θα διαλύονται σχέσεις που δεν θα είναι χρήσιμες στο μέλλον και σας έχουν απογοητεύσει.

Αποφύγετε την υπερβολική κριτική στο οικείο περιβάλλον.

Καρκίνος

Είστε ευαίσθητοι και συχνά δεκτικοί σε επιδράσεις, και θα έχετε την ευκαιρία να αποτινάξετε κάποιες ιδέες που δεν θα εκφράζουν τη φιλοσοφία σας. Προσπαθήστε να διακρίνετε μέσα στο ασαφές τοπίο της εποχής πού πρέπει να δώσετε σημασία και πώς να επεκταθείτε. Αν θέλετε να αναπτύξετε μία γνώση, να ακολουθήσετε μία επιμόρφωση, θα πρέπει να το αποφασίσετε, κυρίως αν συνδέεται με φιλοσοφία, ψυχολογία, Τέχνη.

Θα είστε αρεστοί και ενδεχομένως θα κερδίζετε με την γλυκύτητα που εκπέμπετε. Αλλά μία πλάνη ή μία θολή κατάσταση, σας θέτει διλήμματα και προβληματισμό.

Μην είστε παρορμητικοί και ανυπόμονοι. 

Λέων

Μία επιφύλαξη που αναπτύξατε απέναντι σε ένα συνεργάτη ή ένα άνθρωπο που σας περιβάλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι υπερβολική ή δεν χρειάζεται πια να σας κρατά δέσμιους.

Η εβδομάδα σας οδηγεί προς μία νέα πορεία που θα ξεκινήσει από την έμπνευση και ένα ιδανικό. Θα σας προσφέρει την ευκαιρία να ξεφύγετε από τις εξωτερικές επιδράσεις και να αναζητήσετε τις προσωπικές και βαθιές σας ανάγκες.

Θα βρείτε τις αξίες σας και μέσα από αυτές θα επενδύσετε υλική ή συναισθηματικά σε ένα νέο πλάνο ζωής που θα σας εκφράζει.

Δεν είναι όμως η κατάλληλη εποχή για να ρισκάρετε σε επενδύσεις. Προσπαθήστε να είστε σε σωστή διαχείριση του εισοδήματός σας.

Παρθένος

Προέχει η αναζήτηση της παρουσίας κάποιων σημαντικών ανθρώπων στη ζωή σας. Έχετε όμως άλλοτε υπερβολικό ενθουσιασμό, άλλοτε μειωμένη ευθυκρισία, και γι’ αυτό μπορεί να πέσετε θύμα πλάνης στις επιλογές σας.

Με αρκετές υποσχέσεις, ο κύκλος σας διευρύνεται, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε ελπιδοφόρο, καθώς επικρατεί μία χαοτική κατάσταση για τα δεδομένα σας. Πολλές και δύσκολες οι συνθήκες, περισσότερο θα λέγαμε ήταν και παραμένουν σύνθετες ή περίπλοκες, καθώς οι άνθρωποι που σας πλησιάζουν είναι πιο ασαφείς από τα δεδομένα που αναζητάτε.

Ωστόσο, θα υπάρξουν γενναιόδωρα άτομα, θα υπάρξουν και άνθρωποι όραμα και ιδέες.

Ζυγός

Κάποιες αναστολές, που οφείλονται με προσκολλήσεις και αγωνία συναισθηματική, είναι αρκετά δύσκολο να ξεπεραστούν άμεσα. Αν έχετε βυθιστεί στον φόβο ή στην αρνητική σκέψη, θα είναι απαραίτητο να ξεπεράσετε σύντομα αυτή την απαισιοδοξία, που δεν οδηγεί πουθενά.

Οι πολλές απαιτήσεις της καθημερινότητας, σας έχουν κοστίσει αρκετά. Δεν είναι εύκολο να παραμένετε σε ένα ασαφές και θολό τοπίο. Δημιουργείτε μία χαοτική κατάσταση που επιβαρύνει τις εργασιακές σας υποχρεώσεις, εσάς ως υγεία αλλά και την καλή και ισορροπημένη επαφή με το κοντινό σας περιβάλλον.

Απαραίτητο κρίνεται λοιπόν, να κάνετε μία αλλαγή. Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή, ελέγξετε τις δυνατότητες και σχεδιάστε σωστά τα επόμενα βήματα.

Σκορπιός

Αν είστε δεσμευμένοι, προσοχή στις προκλήσεις των ημερών. Γιατί μπορεί να εξιδανικεύσετε μία γνωριμία και να υπερβάλλετε στην εκτίμησή σας γι’ αυτή. Κατά συνέπεια, ο ρομαντισμός που είναι έκδηλος αυτή την εποχή, αποσυντονίζει την σταθερότητα και αυτοκυριαρχία σας.

Διαφορετικά, μπορείτε να ανανεώσετε την σχέση σας μέσα από μία γενναιόδωρη προσφορά αγάπης προς το ταίρι σας. Μία έκπληξη ή μία νέα ενασχόληση από κοινού, θα ήταν επίσης καλή λύση. 

Αν είστε μόνοι, τότε μία έξοδος για ποτό ή ψυχαγωγία, θα προσφέρει ευκαιρίες για γνωριμίες και νέα πρόσωπα θα μπουν στη ζωή σας.

Τοξότης

Είστε γενναιόδωροι με τους αγαπημένους σας, τους οικείους σας και ίσως κάποιο συγγενή. Ίσως μάλιστα αισθανθείτε παγιδευμένοι στην ίδια την γενναιοδωρία σας. Αλλά θα γίνεστε εύκολα αγαπητοί. Προσέχετε τις απαιτήσεις τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, θα πρέπει να θέσετε τους όρους σας για να συνεχίσει η ομαλή πορεία των σχέσεων στην οικογένεια. Διαφορετικά, θα υπάρξει αλλαγή και μάλιστα δραστική.

Αν η οικογένεια έχει ήδη προβλήματα, μία ρήξη θα είναι πολύ πιθανή. Η ανανέωση ίσως είναι η λύση.

Στα θέματα ακινήτων και οικογενειακής περιουσίας, θα φανεί αν και πότε πρέπει να κάνετε ένα νέο βήμα.

Αιγόκερως

Προκαλείστε να βρείτε τις αξίες σας, μέσα από την οικογένεια ή την παράδοση. Θέλετε να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα βασισμένο σ’ αυτές, αλλά πρέπει να κάνετε ακόμη λίγη υπομονή. Σίγουρα θα συμβεί αλλά όχι άμεσα. Οι ιδέες είναι αυτό που αλλάζει ή διαμορφώνεται.

Απόψεις δικές σας και των άλλων, προσφέρουν ένα υλικό για επεξεργασία και σας κάνουν όλο και πιο ευφάνταστους. Η έμπνευση θα σας καθοδηγεί και θα μπορούσατε να αναπτύξετε ωραίες συζητήσεις για πνευματικά ενδιαφέροντα ή θέματα τέχνης.

Μην δώσετε πολλές υποσχέσεις και δεν γνωρίζετε πώς θα τις πραγματοποιήσετε.

Υδροχόος

Συχνά θα είστε εστιασμένοι με εμμονή στις αμφιβολίες ή τις απογοητεύσεις που σας έχουν επηρεάσει. Δεν είστε από τους ανθρώπους που πρέπει να παραμένουν καθηλωμένοι. Για τον λόγο αυτό, θα σας συνιστούσαμε να προσπαθήσετε να οραματιστείτε το μέλλον μέσα από πολλές και νέες αξίες.

Ό,τι θεωρείτε πολύτιμο θα γίνει πηγή έμπνευσης για να δημιουργήσετε. Θα είναι το κίνητρό σας και η νέα σας αρχή.

Αλλά θα είναι σημαντικό να μην παγιδευτείτε σε μία τάση για άσκοπες δαπάνες προς εσάς ή προς τους άλλους. Θα χάσετε τελικά κάτι σημαντικό.

Ιχθείς

Το προσωπικό σας προφίλ γίνεται πιο προσιτό και αναδεικνύετε την γενναιοδωρία σας με ένα τρόπο αρκετά προφανή. Μήπως όμως υπερβάλλετε και φανείτε αργότερα ανακόλουθοι; Η υπεραισιοδοξία, δεν είναι το καλύτερο όπλο αυτή την εποχή.

Θα είστε ελκυστικοί, αν και απρόβλεπτοι και άλλοτε θα φαίνεστε ιδιαίτερα ζεστοί και κοινωνικοί κι άλλοτε ιδιαίτερα απόμακροι. Μπορείτε να δώσετε ένα νέο στυλ στην εμφάνισή σας. Θα σας συνιστούσαμε να κάνετε την ανατροπή, καθώς ήταν ως τώρα δύσκολο να την αποφασίσετε.

Η ρήξη με το παρελθόν, θα είναι η αφορμή για να ξεκινήσετε να αγαπάτε ξανά τον εαυτό σας.


Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q