Έκλειψη Ηλίου  στον Σκορπιό 25 Οκτωβρίου

Το πάθος στη μάχη από στο σκοτάδι στο Φως

Από την Λίλιαν Σίμου

Η τελευταία ηλιακή έκλειψη του έτους (2 μοίρες του Σκορπιού), σχηματίζεται το μεσημέρι της Τρίτης 25 Οκτωβρίου.  Πρόκειται για μερική έκλειψη και είναι ορατή στην Ευρώπη, στην Βορειο-ανατολική Αφρική, και στην Νότιο-δυτική Ασία). Έχει ιδιαίτερη χροιά καθώς συνοδεύεται από την Αφροδίτη στην ζωδιακή μοίρα πτώσης της Σελήνης. Ο Ήλιος πλαισιώνεται από τα δύο σύμβολα του συναισθήματος (Σελήνη και Αφροδίτη), σε ζώδιο που δεν τους ταιριάζει.

Οι συγκινήσεις «καταπνίγονται» και πιέζονται από το βάρος των απωθημένων και τον φόβων μας. Υποσυνείδητες σκέψεις και ψυχολογική αναστάτωση, έχουν αφήσει τα σημάδια τους.

Χειριστική συμπεριφορά, μηνύματα φόβου, εμμονές, φθόνος και ζήλεια, καχυποψία, μεμψιμοιρία. Βομβαρδισμός από αρνητικές ειδήσεις, πληροφορίες, ιδέες, απειλές.

Τοξικοί άνθρωποι, τοξικές συνήθειες, τοξικές καταστάσεις, δηλητηριάζουν και περιορίζουν κάθε χαρά, δημιουργίας, απόλαυσης της ζωής.

Τα όνειρα για ένα καλύτερο «αύριο» βυθίζονται σε βαθύ σκοτάδι, νιώθουμε πως πιθανόν κυνηγήσαμε χίμαιρες, ουτοπίες, ή πως το ιδανικό είναι αδύνατον να γίνει πραγματικότητα (ο αστεροειδής Αμόρ σε σύνοδο με την έκλειψη).

Συναισθήματα βαλτωμένα, βυθισμένα, σαν να είναι σε ένα βαθύ τούνελ.

Από τη σύνθεση των στοιχείων προκύπτει πως…

  • Το βάρος των τοξικών συναισθημάτων και επιθυμιών, είναι ένα φορτίο που επηρεάζει την κοινωνική μας εικόνα. Σύντομα η πνιγηρή αίσθηση, θα φέρει περισσότερη αντίδραση και αυτή η αντίδραση θα οδηγήσει σε συνειδητοποίηση της έννοιας της αρμονίας.
  • Η αρμονία επέρχεται όταν βρούμε ευέλικτους τρόπους να αντιμετωπίσουμε την αρνητική μας πλευρά, εμμονές και κυρίως ιδέες και αντιλήψεις που έχουν στοιχειώσει το πνεύμα μας.
  • Με πειθαρχία, σχεδιασμό, πίστη στην ελευθερία του πνεύματος, της διακίνησης ιδεών, της ροής και του μακροχρόνιου σχεδιασμού, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις προσκολλήσεις.
  • Χτίζουμε νέα βάση, νέα θεμέλια, με προοπτική τη χαρά, την αγάπη, την δημιουργία και την ποιότητα.
  • Στο αποθεματικό μας υπάρχουν ταλέντα, δυνατότητες, και εμπειρία. Για τον λόγο αυτό, είναι εφικτό να δώσουμε ώθηση στην παραγωγική μας ικανότητα.
  • Αποφεύγουμε να απαντάμε σε προκλήσεις
  • και αποφεύγουμε και εμείς να έχουμε απαιτήσεις που γίνονται τροχοπέδη μας. Συναισθήματα κατώτερα των περιστάσεων. Συχνά εγκλωβίζουμε τη ζωή μας σε παγίδες αρνητικών συγκινήσεων και επιθυμιών.

Η ζωδιακή μοίρα της έκλειψης, αποσυμβολίζεται από τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, ως εξής:

“Από ένα σπασμένο μπουκάλι με άρωμα, εκπορεύεται  η αίσθησή του” Στην ουσία, η αλληγορία περιγράφει τις καλές πράξεις σαν το εκλεκτό άρωμα, το οποίο παραμένει στη μνήμη μας.  Οι καλές και σωστές επιλογές, οδηγούν στην αθανασία. 

Στο χάρτη της Ελλάδας, η συγκεκριμένη έκλειψη, είναι απέναντι από τον αστεροειδή Χείρωνα. Εκείνο που διακρίνεται είναι μία παρασκηνιακή κίνηση που ενδεχομένως αφορά τον περιορισμό της χαράς, της ασφάλειας και της ευχέρειας των εργαζομένων. Ίσως οι πολίτες νιώθουν πως βρίσκονται σε τέλμα και αδιέξοδο. Η θλίψη χρωματίζει την ψυχολογία τους, προβλήματα υγείας περιορίζουν την καθημερινότητα.

Ο κόσμος μας αλλάζει και το θέμα είναι αυτό που συνοψίζει η ρήση του αείμνηστου Μάνου Χατζηδάκη:

«Όταν συνηθίσεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις».

Η έκλειψη αυτή θα αναδείξει το τέρας που απειλεί και κρύβει το Φως της ψυχής και τη γονιμότητα στη ζωή μας. Ας μη το συνηθίσουμε. Εμφανίζεται μπροστά μας αυτή την εποχή, προκειμένου να καθαρίσουμε το τοπίο της σήψης και να κόψουμε τον λώρο που μας δένει μαζί του.
Είναι η μεγάλη μας πρόκληση, είναι η μεγάλη ευθύνη προς τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ας κλείσουμε τα αυτιά σε κάθε είδους Σειρήνες. Και ας αναρωτηθούμε ποιος ωφελείται από τον δικό μας φόβο και τη δική μας προσκόλληση. Εμείς, σίγουρα όχι!


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, στην Αρχική σελίδα, στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q