Έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο, 8 Νοεμβρίου

Μία έκλειψη με σεισμικές και καρμικές δονήσεις

Από την Λίλιαν Σίμου

Τη τελευταία έκλειψη του 2022, είναι μία έκλειψη που δονεί έντονα τις ήδη ταραγμένες υπάρχουσες συνθήκες.  Έξι στους δέκα πλανήτες και αστεροειδείς, εμπλέκονται σε έναν συνδυασμό, σαν γόρδιο δεσμό.

Θέλοντας και μη, έχουμε ανάγκη να ανταπεξέλθουμε, καθώς είναι ένα σημαντικό φαινόμενο λίγο πριν το τέλος του έτους.

Το ταυ τετράγωνο, είναι καρμική σύγκρουση και το έχω αναφέρει σε παρεμφερή συγκυρία.

Το ταυ τετράγωνο είναι ένας σχηματισμός  τριών πλανητών – άκρων. Έχουμε  μία αντίθεση μεταξύ δύο πλανητών, οι πλανήτες αυτοί συνδέονται με τετράγωνα με  τον τρίτο πλανήτη. Ο τρίτος πλανήτης, που είναι και ο αποδέκτης όλης της ενέργειας,  αποτελεί και το κέντρο όλης της δράσης. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα τεταμένη περιοχή, όπου δεχόμαστε προκλήσεις και συγκρούσεις.

Η σύγκλιση της αντίθεσης παρεμποδίζεται από το τετράγωνο του τρίτου πλανήτη, επομένως εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ένταση. Θέλει διαρκή προσπάθεια για εξισορρόπηση γιατί η αντίθεση δρα με στόχο την κατανόηση, την αντικειμενικότητα και την εσωτερική γνώση αυτής της αντίθεσης. Ο τρίτος όμως πλανήτης λειτουργεί ανασταλτικά  και παρεμποδίζει, ούτως ώστε να έχει αντικειμενική άποψη  στις προκλήσεις και στα εξωτερικά ερεθίσματα.

Αποτέλεσμα του ταυ τετραγώνου, είναι η αντιδραστική, ίσως και επιθετική διάθεση, ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, ανοιχτή πληγή.

Στα σταθερά ζώδια, και με συγκέντρωση 6 πλανητών και άλλων μία σειρά αστεροειδών, το συγκεκριμένο θέμα της έκλειψης, είναι όπως γίνεται κατανοητό, ένα κοκτέιλ δυνάμεων, συγκρούσεων, απαίτησης αποφόρτισης της καρμικής μας διαδρομής, ατομικής και κοινωνικής.

Στον Ταύρο, ο Βόρειος Δεσμός, η Σελήνη και ο Ουρανός, οι αστεροειδείς Άρτεμις (Artemis 105), Νιόβη (Niobe 71) .
Απέναντι στον Σκορπιό, ο Νότιος Δεσμός, ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη, ο Ερμής, οι αστεροειδείς: Αμόρ (Amor 1221),  Κίρκη(Circe 34), Χιλντάγκο (Hidalgo 944), Ιduna 176 .

Στην κορυφή του ταυ, ο Κρόνος, δυνατός στον Υδροχόο.

Οι σεισμικές δονήσεις του σχηματισμού έχουν τη βάση τους στην σύγκρουση συναισθημάτων. Γύρω μας εντυπώσεις, σκοταδιστικές επιρροές, πιέσεις που πεισματικά επιδιώκουν να επικρατήσουν. Όμως στο σχήμα αυτό, απειλούν τη ζωή μας,  η στασιμότητα του χθες, η σήψη, καθήλωση, η συνήθεια, η γοητεία (κάθε είδους), η φαντασία και η υπερβολή σε κάτι ανέφικτο, η μόνιμη αφέλεια.

Ο δρόμος της εξέλιξης είναι προς την αλλαγή, με νέους ορίζοντες, πιο κοντά στην φυσική ομορφιά της Δημιουργίας, προκειμένου να πάρουμε γεύσεις απλότητας, αισθητικής, αγάπης, σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον.

Υπάρχει η έννοια της θυσίας. Θυσία που οφείλεται στην ανάγκη ισορροπίας και ο Κρόνος είναι ο αδέκαστος κριτής όλων. Στο ζώδιο του Υδροχόου, προτάσσει την μελλοντική προοπτική, και φέρνει αποστάσεις από τη σήψη και την φθορά. Όλοι και όλα κρίνονται. Θα κριθούν από μία διαχρονική δικαιοσύνη (Θεία προφανώς) και από τον «πανδαμάτορα Χρόνο – Κρόνο».  

Σε ώρα και ημέρα Άρη, σχηματίζεται το σημαντικό δυναμικό αστρολογικό σχήμα, της Έκλειψης Σελήνης στον Ταύρο, στην 16η μοίρα. Μία μάχη απαιτείται επιτακτικά.

Το ταυ τετράγωνο των πλανητών γύρω από τη Σελήνη είναι μια καρμική μάχη. Ξεκινά εκ των έσω και προβάλει τον κλονισμό αξιών, σταθερότητας, ασφάλειας. Η δόνηση αυτή προσδιορίζει την ανατροπή, την αλλαγή, την επανάσταση, την αντίδραση.

Με την επίδραση της ανάδρομης κίνησης του Άρη, κυβερνήτη της ημέρας και της ώρας της έκλειψης, η συναισθηματική κρίση αγκαλιάζει το παρελθόν και το μέλλον ταυτόχρονα. Ο Άρης συνδέεται σε θετική όψη με τον Κρόνο, και σε δύσκολη όψη με τον Δία και τον Ποσειδώνα.

Σε θολές και απαιτητικές συγκυρίες, η προδοσία, συχνά κάνουμε λανθασμένες επιλογές. Η παγίδα είναι εμφανής και περιορίζει τις κινήσεις μας. Η πλάνη, η παραπλάνηση, η παραποίηση λόγων και πράξεων, η παρερμηνεία, μπορούν να περιοριστούν, μόνο με σοφία, εμπειρία, σύνεση και δύναμη ανατροπής.

Δεν είναι απαραίτητο να βρούμε τις εύκολες λύσεις και επιλογές. Δεν χρειάζεται να ξεφύγουμε από τις σοβαρές προκλήσεις, εθελοτυφλώντας. Μην προδώσουμε τον εαυτό μας, τους ανθρώπους που μας ενδιαφέρουν, το έργο μας.

Το Μεσουράνημα και η βάση του χάρτη της έκλειψης, σε δύσκολους αστέρες, περιγράφουν την ανάγκη της αποκοπής από το χθες, και την αναδιοργάνωση του σήμερα. Ας μην παραμένουμε εγκλωβισμένοι στη θλίψη, στην προσκόλληση, στον φόβο για την απομάκρυνση ανθρώπων, συνηθειών, έργων, που δεν μας ωφελούν πλέον. Με χειρουργική ακρίβεια, θα επανεξετάσουμε τις συναισθηματικές εξαρτήσεις, τον δισταγμό και την εμμονή σε τακτικές που μας βλάπτουν. Ταυτόχρονα, ίσως ήρθε η στιγμή για την συναισθηματική, πνευματική και φυσική μας αποτοξίνωση. Γιατί έχουμε δικαίωμα στο άρωμα ζωής, στη χαρά και στην δημιουργία, έστω και αν ξεκινήσουμε από το «μηδέν».

Καλή μας δύναμη!

Η ερμηνευτική προσέγγιση της ζωδιακής μοίρας της έκλειψης, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, αναφέρει την εικόνα: «ένας ηλικιωμένος προσπαθεί να αναμεταδώσει κρυμμένες αλήθειες στο πλήθος». Αναδεικνύεται η μοναχικότητα του πνεύματος, η εσωτερική πληρότητα μέσω της σοφίας, και η Ανώτερη γνώση, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί συνειδητά από τον κάτοχό της.

Στον Χάρτη της Ελλάδας

Η έκλειψη αυτή προδιαθέτει για κρυφές και παρασκηνιακές κινήσεις, συμφέροντα μη εμφανή, που όμως θα φέρουν τριγμούς και αποκαλύψεις στις εργαζόμενες τάξεις, στον πολίτη και σε θέματα υγείας των πολιτών.

Η σύνθεση αγγίζει άμεσα κυβέρνηση και αντιπολίτευση, που προφανώς ακόμη μια φορά κινούνται «δεμένες» μαζί, και παράλληλα, ή υποκινούνται από σκιερά κέντρα και κρυφές παρασκηνιακές συζητήσεις. Ετοιμάζονται σχέδια – έκπληξη. Ας αφήσουμε την φαντασία ελεύθερη για το  «ποιους αφορούν»

Εκπλήξεις από και προς τους κυβερνητικούς κύκλους, μοιάζουν με ένα «παιχνίδι για γερά νεύρα». Οι αντιπολιτευόμενες δυνάμεις, συμμετέχουν μέσω σιωπηρής αποδοχής και συναίνεσης.

Καθώς βρίσκεται ο λαός μπροστά σε καρμικά διλήμματα, καλό θα ήταν να διερευνήσουμε τις εναλλακτικές και να μην παραμείνουμε προσκολλημένοι στις βολικές λύσεις άλλων εποχών. Η δράση προκαλεί αντίδραση, και ενώ υπάρχουν ευφυείς ιδέες, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για το ποιος τις εμποδίζει να αναπτυχθούν. Ίσως αυτό οφείλεται σε λάθος επιλογές και στην θλίψη που έχουμε συσσωρεύσει από το παρελθόν. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι κρυφές κινήσεις των συμφερόντων και να σπάσουμε τα δεσμά με τα λάθη του παρελθόντος ή να βγουν στο φως οι κρυφές και δόλιες κινήσεις σε βάρος της προόδου και των πολιτών της χώρας.

Οι πολίτες ενδέχεται να εξαπατηθούν, ελπίζοντας σε ένα ουτοπικό σχέδιο ή πρόταση. Πρέπει να αποφύγουμε υπερβολές, σενάρια υποσχέσεων που ήδη έχουν διατυπωθεί στο παρελθόν και μας έχουν ξεγελάσει. Οι υποσχέσεις αυτές, είναι επανάληψη παλαιών και όχι μόνο, λόγων χωρίς αντίκρισμα.

Συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο με θέμα την έκλειψη, στην γνωστή κατηγορία όπως κάθε φορά. 


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου, στην Αρχική σελίδα, στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Σημείωση:

Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες και πολλές άλλες προβλέψεις, όπως και η δυνατότητα να διαβάζετε τις ατομικές σας προβλέψεις στον χάρτη των διελεύσεων, στα υπολογιστικά μας προγράμματα (στα δεξιά της Αρχικής σελίδας)


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q