Από Λίλιαν Σίμου

Οι τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και η αρχή του Δεκεμβρίου, στέφονται από ένα κλίμα αντιφατικό και «περίεργο» θα λέγαμε.

Στον ουράνιο χάρτη σχηματίζονται συνδυασμοί που μας περιγράφουν ένα θολό και ενίοτε ασαφές κλίμα. Όλα μοιάζουν ρευστά, μεταβάλλονται ή δεν έχουν σταθερή πορεία. Υπάρχει και η θετική πλευρά στην ρευστή κατάσταση, αλλά χρειάζεται να είμαστε όσο το δυνατόν προσεκτικοί.

Τα ζώδια του Τοξότη, των Διδύμων και τον Ιχθύων, εμπλέκονται με τους πλανήτες που περιέχουν σ’ αυτή την

Με τον αισιόδοξο Τοξότη να φιλοξενεί τον Ήλιο, τον Ερμή και την Αφροδίτη,  στις αναζητήσεις κάθε τύπου, φιλοσοφικής αντίληψης, δραστηριότητας, εργασίας, θα λέγαμε πως έχουμε γενικά ένα σημείο να μας δίνει αισιοδοξία για περισσότερες προσπάθειες σε αυτά που θέλουμε, επιθυμούμε, σκεφτόμαστε, εκτιμάμε.

Απέναντι ο Άρης στους Διδύμους, ανάδρομος όπως γνωρίζουμε, προκαλεί να εξετάσουμε εκ νέου τα θέματα που επιθυμούμε να εξελίξουμε και να κατακτήσουμε. Ίσως μάλιστα αυτή η επαναθεώρηση να είναι μία δεύτερη ευκαιρία.

Ταυτόχρονα όμως, σχηματίζεται μεταξύ τους, παρεμβάλλεται η παρουσία του Ποσειδώνα στους Ιχθείς, ως μία δυναμική «σχέση».

Κατά συνέπεια, πολλά μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια, που δεν θα είναι ευχάριστα.

Η χαμηλή δόνηση του δόλου και της εξαπάτησης, της αυταπάτης ή της νοσηρότητας, είναι στο προσκήνιο.

Ασαφείς σκοπίμως παρεμβάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε απογοήτευση, αποθάρρυνση, παρανόηση και παραποίηση ή ενοχικό σύνδρομο. Να γίνουν «εργαλεία» σε χέρια ανθρώπων που θα ήθελαν να μας παραπλανήσουν ή να μας εκμεταλλευτούν.

Ιδέες και ιδανικά, κυρίως μέσα από την ανθρώπινη προσφορά και θυσία, αναπτύσσονται  αλλά θα χρησιμοποιηθούν λανθασμένα. Συχνά εξαπατούν ιδέες που προβάλλονται από άτομα ιδιοτελή.

Ας αποφύγουμε να έρθουμε σε ρήξη για ιδεολογικούς λόγους, καθώς κάποιες δόλιες υπόγειες κινήσεις, θα γίνουν με στόχο τον διχασμό, τη διχόνοια, την αντιπαράθεση.

Συναισθήματα ήττας, πικρίας από το παρελθόν, στειρότητα ανταπόκρισης σε ένα έργο ή μία σχέση, θα ενδυναμώσουν την απογοήτευση. Τα μεταβαλλόμενα συναισθήματα, μπορεί να προκαλέσουν ευάλωτες παροτρύνσεις και να είμαστε ευεπηρέαστοι, επομένως να μας χειραγωγούν πιο εύκολα.

Η αδυναμία συγκέντρωσης, μας κάνει επιφυλακτικούς. Η αβεβαιότητα για την σωστή ή μη, αξιοποίηση των προσόντων μας είναι αισθητή.

Μήπως είναι όμως πιο απλά τα θέματα που αντιμετωπίζουμε, από όσο μας κάνουν να πιστεύουμε;

Μήπως τελικά η απογοήτευση έρχεται μετά από αποκαλύψεις και προσγείωση;

Πράγματι, η περίοδος αυτή μας προειδοποιεί και σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι, εύπιστοι, υπερβολικά καλοπροαίρετοι.

Στην φυσική υγεία:

Παρεκκλίσεις σε συνήθειες,  θα προκαλέσουν προβλήματα. Προσοχή σε αλκοόλ, τσιγάρο, ουσίες φαρμακευτικές ή χημικές, τοξικότητα, ιώσεις, αλλεργίες. Αν έχουμε ήδη ευαισθησία σε κάτι από αυτά, θα οξυνθεί.

Στην συναισθηματική ζωή:

Είναι πιθανόν να νιώσουμε προδομένοι ή να εξαπατήσουμε εμείς. Ο δόλος θα αποκαλυφθεί σε κάθε περίπτωση. Ζήλια ή κρυφές σχέσεις, θα προκαλέσουν δυσκολίες.

Στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή:

Κινήσεις που ενδέχεται να παγιδεύουν την καριέρα μας, σκάνδαλα, συκοφαντίες,  λανθασμένη κοινωνική εικόνα και προβολή. Ας μην δίνουμε προσωπικά στοιχεία που μας εκθέτουν. Επενδύσεις με ρίσκο, δεν επιτρέπονται για πολλούς λόγους αυτή την εποχή.

Στην πνευματική πλευρά:

Πνευματικές αναζητήσεις εμπεριέχουν ασάφεια και πλάνη. Ας είμαστε πολύ επιφυλακτικοί, καθώς ενδέχεται να μας εκμεταλλευτεί κάποιος «δάσκαλος» ή «θεραπευτής» που δεν θα έχει καλές προθέσεις. Αν είμαστε οι ίδιοι θεραπευτές και δάσκαλοι, θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς στο έργο μας και να θωρακίσουμε «τα νώτα» μας. Αμφισβήτηση για την θρησκευτική ή ιδεολογική μας ταυτότητα.

Ωστόσο, ένα έργο καλλιτεχνικής φύσης, αποδίδει και ενισχύεται πολύ γρήγορα αυτή την εποχή.

Να μην εμπιστευόμαστε ό,τι είναι «πολύ ιδανικό – ωραίο – ονειρικό» κυρίως όταν μας συγκινεί και μας κινητοποιεί για άγνωστα μονοπάτια δράσης και κατακτήσεων.

Κάποια  βασικά χαρακτηριστικά:

-Αβεβαιότητα

-Ευσυγκινησία

-Βιαστικές παρορμητικές αποφάσεις

-Παρεξηγήσεις

-Ιδιοτελείς κινήσεις

-Πλάνες

-Καλλιτεχνική έφεση

-Ατυχήματα σε νερό

-Μολύνσεις

-Υπόγεια συμπεριφορά στα επαγγελματικά

-Προδοσία

-Απόρριψη

-Εξαπάτηση

-Διαφωνίες για θρησκευτικά ή πολιτικά ιδεώδη

-Χειραγώγηση

Σημαντικό όμως στήριγμα –κλειδί,  καθώς το Σύμπαν δεν μας αφήνει χωρίς «βοήθεια»:

η παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο σε θετική όψη προς τον Ερμή, την Αφροδίτη και τον Άρη. Μπορούμε να  παραμείνουμε στη πλευρά της λογικής, να κρατάμε αποστάσεις από ό,τι μας φαίνεται ασαφές, υπερβολικά θετικό ή αρνητικό, και γενικά μας πληγώνει συναισθηματικά.

Τότε, θα κατανοήσουμε πως πολλά από όσα λέγονται, δεν έχουν υπόσταση, στοχεύουν στο να μας κρατήσουν στην ασάφεια, στη πλάνη, στον φόβο και στη παραποιημένη πραγματικότητα.

Αν αυτό γίνει κατανοητό, δεν θα γίνουμε υποχείρια στα σκιερά τους σχέδια. Η σοφία, η σύνεση, η εκλογίκευση, η αντικειμενική ανάλυση και κατανόηση, θα φέρουν τη λύση σε κάθε μας θέμα, συναισθηματικό, πρακτικό ή πνευματικό.

Μήπως ήρθε η στιγμή, να αποφύγουμε ό,τι αγγίζει τον ψυχισμό μας και παγιδεύει το συναίσθημα; Μήπως τα «ωραία ψέματα» που ήταν απάτη ή αυταπάτη, πρέπει να πάψουν να μας «γοητεύουν»; Μήπως τα κρατάμε εγωιστικά ως αληθινές καταστάσεις, επειδή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε πως μας παρουσίασαν μία ιδεολογία, φιλοσοφία, «επιστημονική» άποψη, και κάναμε λάθος;

Σε όποιο θέμα και να υπάγεται η προσωπική μας ζωή, σε μας έγκειται να κάνουμε στροφή και να αλλάξουμε οπτική, συνήθειες, αντιμετώπιση.

Η ρευστότητα και η μεταβλητότητα των ημερών, ας είναι με το μέρος μας τελικά!


Πληροφορίες  ανάλογα με το ζώδιο του Ήλιου ή του ωροσκόπου,  στα εικονίδια των ζωδίων στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια

και

στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις.


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q