από την Λίλιαν Σίμου.

Ένα τρυφερό φεγγάρι στον ουράνιο θόλο, λίγο μετά την μεγάλη γιορτή των Φώτων και του Φωτισμού, πιστεύω έχει ένα ιδιαίτερο νόημα. Μετά τα μεσάνυχτα της 7ης Ιανουαρίου η Πανσέληνος σχηματίστηκε στην 16η μοίρα του Καρκίνου.

Η αντίθεση της Σελήνης στον Καρκίνο προς τον Ήλιο στον Αιγόκερω, στον άξονα της αρχής και του τέλους, σηματοδοτεί κάθε φορά μία αλλαγή, μία νέα γέννηση στη ζωή μας. Αυτή τη φορά όμως, υπάρχουν ιδιαίτερες όψεις.

Ο συνδυασμός εμπεριέχει την αντίθεση Σελήνης – Ηλίου και  Ερμή στον Αιγόκερω, σε τετράγωνο με τον Χείρωνα. Ταυτόχρονα ο Ουρανός φέρνει θετικά μηνύματα.

Ένα έντονο σχήμα στα παρορμητικά ζώδια, υπογραμμίζει την ανάγκη για άμεσες λύσεις ή κινήσεις. Καθώς η Πανσέληνος είναι στο ευαίσθητο ζώδιο του Καρκίνου, προβάλλεται η ευσυγκίνητη αντίδραση και απαιτείται να επιλέξουμε ανάμεσα στις απαιτήσεις της εποχής και στην ανάγκη να αντιδράσουμε απέναντι σε μονολιθικές ιδέες ή περιορισμούς.

Απέναντι στην τρυφερότητα του συναισθήματος, στην ανάγκη μας για προστασία, στην γονιμότητα και σε ό,τι όμορφο κυοφορείται στην έναρξη της νέας χρονιάς, έχουμε την αξιολόγηση με αυστηρά κριτήρια, την θλίψη και τον περιορισμό της συγκινησιακής έκφρασης, φόβους ή υποσυνείδητα αρνητικά συναισθήματα. Σημαντικό είναι να επιδιώξουμε την λύση και τη θεραπεία, μέσω μίας διδασκαλίας, προσωπικής άσκησης, αυτοθεραπείας, αυτογνωσίας.  

Είναι η Πανσέληνος που μας καλεί να μην αποθαρρυνθούμε από τις καθυστερήσεις και τα εμπόδια, αντίθετα να πιστέψουμε πως κυοφορείται κάτι καινούργιο. Ο άξονας Καρκίνου/Αιγόκερου είναι η αρχή και το τέλος των πραγμάτων, γέννησης και θάνατος, στον αέναο κύκλο της Δημιουργίας.

Καρμικές οφειλές από τον προηγούμενο χρόνο, είναι βάρη που διευκρινίζονται. Πρόκειται για πληροφορίες από τον ανάδρομο Ερμή σε αντίθεση με την Σελήνη και τον ανάδρομο Άρη που σχηματίζει θετικές γωνίες με τον Αφροδίτη και τη Δήμητρα.

Άγχος, αγωνία, περιορισμοί, φόβος, θλίψη, είναι κάποιο μέρος από το φορτίο που ενδέχεται να φέρουμε από τον χρόνο που έφυγε. Μαθήματα ζωής που βιώνονται δύσκολα. Μαθήματα όμως που ολοκληρώνονται. Γι’ αυτό ας γίνουμε περισσότερο ανθεκτικοί. Ας μην επιτρέψουμε στην απογοήτευση να καθυστερήσει την νέα αρχή.

Η νέα κυοφορία δεν θα αργήσει. Την πρώτη εβδομάδα του νέου χρόνου, θα τεθεί ο σπόρος.

Οι δραστηριότητες απαιτούν μεγαλύτερη επιμονή. Θετικά στοιχεία είναι η έμπνευση, η σωστή συνεργασία, η κατάλληλη σχέση συμπόρευσης, οι γέφυρες επικοινωνίας. Συναντάμε ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέουν κοινές ιδέες, μάχονται μαζί μας, μας διδάσκουν την χαρά, την απελευθέρωση, την ευελιξία.

Η απελευθέρωση και θετική αλλαγή έρχεται από την θετική συμβολή του Ουρανού προς την Νέα Σελήνη, ενώ ο Χείρωνας θυμίζει πως υπάρχουν πληγές που χρειάζεται να θεραπευτούν, ή να επουλωθούν άμεσα. Η Σελήνη στον Καρκίνο φέρνει στο φως αναμνήσεις που άγγιξαν στον ψυχισμό μας.

Παρορμητικά τα περισσότερα στοιχεία του χάρτη, η Πανσέληνος, οι βασικοί άξονες, όπως ο Ωροσκόπος και το Μεσουράνημα.

Στην αρχή του νέου έτους, πολλά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα, αν είμαστε σε εγρήγορση, ενεργοί, αποφασισμένοι να δώσουμε χώρο σε ένα νέο «γέννημα». Προβλήματα, καθυστερήσεις, εμπόδια, πάντα θα υπάρχουν. Αυτή την εποχή είναι πολλά, είναι επίσης εσκεμμένα «υπερτονισμένα». Ο φόβος κρατά τους ανθρώπους καθηλωμένους. Η θλίψη παγώνει την έμπνευση και αποτρέπει τη δημιουργική δύναμη.

Για τον λόγο αυτό, η πρόκληση είναι να μην χάνουμε χρόνο. Να αποδεσμευτούμε σταδιακά από βαρίδια του χθες, από το φορτίο που περιέγραψα (καρμικές οφειλές), και ως τις 18 του μηνός να καταστρώσουμε τον τρόπο δράσης ή αντίδρασης. Να μαγνητίσουμε με νέες ιδέες, νέα προσέγγιση ένα νέο κύκλο κατακτήσεων και δράσης. Λίγο μετά την 18η του μηνός, το νέο φεγγάρι θα σηματοδοτήσει την εκκίνηση.

Όλα κατ’ ευχήν!

Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο για την Πανσέληνο σε ατομικό επίπεδο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

========================================================================

Σημείωση: Οι προβλέψεις και προοπτικές για τον 2023,  στο astrolife.gr , θα  σας δώσουν την κεντρική εικόνα της νέας χρονιάς, και θα συμπληρώνονται τακτικά από ειδικά αφιερώματα στην πορεία.

Θα τις βρείτε όλες στο λινκ:

Ετήσιες προβλέψεις για το 2023 – astrolife.gr

==========================================================================

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q