Άνεμος νέων στόχων

Από την Λίλιαν Σίμου

Οι φάσεις της Σελήνης είναι πάντοτε ένα σημαντικό φαινόμενο όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, συνδέονται με τις συγκινήσεις μας, τις εναλλαγές της διάθεσης, τον ψυχισμό και τις δονήσεις του. Κάθε μήνα, η Σελήνη κινείται γύρω από την γη μας, μας φωτίζει τη νύχτα δίνοντας έναυσμα για έμπνευση και όνειρα. Τα πιο σημαντικά όμως σημεία της διαδρομής αυτής, είναι η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος.

Η Νέα Σελήνη είναι η απαρχή μίας έκφρασης επιθυμιών που συνδέονται άμεσα με τον ψυχισμό μας, επομένως σηματοδοτεί τέσσερις εβδομάδες με αισθήματα και εσωτερικές αλλαγές, βασισμένες σε εκδηλώσεις επιθυμιών που ξεδιπλώνονται σταδιακά.

Από την αλλαγή της 21ης προς 22α Ιανουαρίου, έχουμε το νέο κύκλο της Σελήνης και μάλιστα στο απελευθερωτικό ζώδιο του Υδροχόου. Νέα εποχή, νέα ενέργεια, νέες εμπειρίες, ανατρέπουν τη φθορά και τα στεγανά του χθες.

Σε μία περίοδο όπου νιώθουμε κουρασμένοι, απογοητευμένοι, πικραμένοι, μετά από ένα πολύμηνο ταξίδι πιέσεων,  η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, αποπνέει ένα άνεμο αλλαγής.  Είναι αρκετά αισιόδοξη. Θεωρώ η πρώτη ανάσα μετά από την πνιγηρή διαδρομή των τελευταίων μηνών.

Στο ξεκίνημα μίας ανατροπής, μίας μεγάλης απόφασης, το σημείο όπου  αυτό στον χάρτη μας, προσφέρει ένα ελεύθερο πεδίο δράσης. 

Η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, σχηματίζεται στην 2η μοίρα του Υδροχόου. Συνδέεται θετικά με τον Δία, και θα έχει σύντομα θετική όψη με τον Άρη.  Ευνοϊκός επίσης ο  συνδυασμός με τον ωροσκόπο του χάρτη της Νέας Σελήνης (Ζυγός).

Η Νέα Σελήνη οδηγεί σε ένα κύκλο αποκαλύψεων, έκπληξης, ανατροπής, έμπνευσης, αντίδρασης, απελευθέρωσης.  Φαίνεται πολλά θέματα να μπαίνουν σταδιακά σε ροή. Οι ανάδρομοι πλανήτες ήδη είναι παρελθόν, οι αγχώδεις καταστάσεις το ίδιο. Επιδιώκοντας να απελευθερωθούμε από ό,τι μας κούρασε ή εμποδίστηκε, ενισχύονται η ευρηματικότητα, η έμπνευση, η έκφραση ιδεών, η γνώση.

Ο κύκλος εγείρει την ανάγκη για νέους οραματισμούς και ανάπτυξη. Μία γέφυρα προς το μέλλον, στα σημεία που αγγίζει τον καθένα μας (στον ατομικό χάρτη και τα προγνωστικά συστήματα της εποχής)

Ο καθένας μας οφείλει να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει.

Πολύ ενδιαφέρουσα η σύνοδος ακριβείας της Αφροδίτης (κυβερνήτη του ωροσκόπου) και του Κρόνου (ενός από τους δύο κυβερνήτες της Σελήνης). Οι αξίες μας στο εξής, πρέπει να είναι ξεκάθαρες, σαφείς, ακριβείς. Να έχουμε συνέπεια και να συναναστρεφόμαστε ανθρώπους συνεπείς στον λόγο τους και στο έργο τους. Με υπεύθυνες επιλογές θα προχωρήσουμε προς το «αύριο» συντονισμένοι και με σωστό σχεδιασμό.

Ένα μεγάλο τρίγωνο μεταξύ του Νέου Φεγγαριού του Άρη κι του ωροσκόπο (όπου υπάρχει και η Δήμητρα), προμηνύει μία ενδιαφέρουσα περίοδο ιδεών και ευρηματικών λύσεων, προκειμένου να επαναφέρουμε ισορροπίες, να έχουμε επικερδείς επιλογές συνεργασιών. Η εξωστρέφεια του στοιχείου του αέρα κινεί τα νήματα και ευνοεί τις κοινωνικές επαφές.

Η βάση που θεμελιώνουμε αυτή την εποχή, θα δώσει ώθηση σε ένα νέο κεφάλαιο ζωής, μία νέα πορεία, ριζώνει ένα νέο έργο, μία νέα προοπτική.

Ο Ερμής σε θετικό συνδυασμό με τον Ουρανό και τους Δεσμούς της Σελήνης, σε ζώδια της γης, είναι το πρακτικό πνεύμα, που θα υπολογίζει σωστά κάθε βήμα. Οι επιλογές της εποχής, έχουν βαρύτητα. Κατά συνέπεια, θα είναι η άκρη του νήματος για τα επόμενα βασικά μας στοιχεία.

Τα θετικά της νέας περιόδου:

Αυθεντικότητα

Πρωτοποριακό πνεύμα

Αγάπη για ελευθερία

Μεταρρυθμίσεις

Ξαφνικό γύρισμα της τύχης

Επαναστατική αντίδραση – ανατροπή – απελευθέρωση

Νέα σχέση ή νέες γνωριμίες

Υλοποίηση οραμάτων

Τα αρνητικά της περιόδου (μικρής εμβέλειας λόγω θετικών κυρίως επιρροών της Νέας Σελήνης):

Ισχυρογνωμοσύνη 

Απρόβλεπτα

Ανασφάλεια

Οι  συνδυασμοί της Νέας Σελήνης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα ως προδιάθεση, αναδεικνύοντας για δύο εβδομάδες – τουλάχιστον το ξεδίπλωμα μίας νέας εποχής για μας.

Ας βαδίσουμε σε νέα μονοπάτια!


Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο για την Νέα Σελήνη σε ατομικό επίπεδο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

=====================================================================

Σημείωση: Οι προβλέψεις και προοπτικές για τον 2023,  στο astrolife.gr , θα  σας δώσουν την κεντρική εικόνα της νέας χρονιάς, και θα συμπληρώνονται τακτικά από ειδικά αφιερώματα στην πορεία.

Θα τις βρείτε όλες στο λινκ:

Ετήσιες προβλέψεις για το 2023 – astrolife.gr

==========================================================================

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q