από την Λίλιαν Σίμου.

Καλό μας μήνα Φεβρουάριο!

Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, ο Κουτσοφλέβαρος για όσους ακόμη θυμούνται την λαϊκή παράδοση.

Σήμερα θα ήθελα να δώσω την πινελιά της έναρξης του μήνα με ένα σύμβολο, τη θεά Iduna (Ιντούνα).

Ανήκει στην τευτονική παράδοση των λαών της Ευρώπης,  των οποίων οι ιστορίες με τους θεούς και τα σύμβολα,   εμπεριέχουν πολλά ηθικοπλαστικά μηνύματα. Μεταξύ άλλων, συνδέουν την αντανάκλαση του Θείου Πνεύματος στη Δημιουργία μέσω της Φύσης. Αρκετά στοιχεία των παραδόσεων αυτών, με τους θεούς και τις θεές, έχουν μία αντιστοιχία με την ελληνική μυθολογία.

Η παράδοση των τευτονικών λαών και των γνωστών μας Βίκινγκς, η   Iduna,  είναι η θεά της Άνοιξης. Συμβολίζει την αναζωογόνηση της Φύσης. Είναι και η σύζυγος του Bragi, του θεού της ποίησης.

Η δροσερή και όμορφη θεά, με τα μακριά χρυσαφένια μαλλιά,  ήταν η φύλακας των ιερών μήλων της αθανασίας, τροφή των θεών για να διατηρήσουν την αιώνια νιότη τους. Ήταν η μόνη που μπορούσε να κόψει τα μήλα από την Ιερή Μηλιά.  Kάποτε, μέσω της πονηριάς του Λόκι, του απατεώνα θεού, απήχθη μαζί με τα μήλα της αθανασίας και μεταφέρθηκε στο βασίλειο των Γιγάντων. Oι θεοί έχασαν την θεία τροφή και άρχισαν να γερνούν.

Ανακαλύπτοντας την πονηριά του Λόκι, του επέβαλαν βρει λύση, και εκείνος πήρε τη μορφή  γερακιού, σώζοντάς τη. Όταν την επέστρεψε στο βασίλειο των θεών,  τους έδωσε τα ιερά μήλα και εκείνοι βρήκαν ξανά τη δροσιά και την λάμψη τους. Μάλιστα τη μέρα εκείνη, έγινε μεγάλη γιορτή και ο σύζυγος της Ιντούνα, απήγγειλε ποιήματα προς τιμή της.

Κατά μία έννοια, η Αθανασία τιμήθηκε από την Ποίηση, και η Ποίηση οδηγεί στην Αθανασία. 

Το όνομα της Ιντούνα τέθηκε σε έναν αστεροειδή.

Ο αστεροειδής 176, Iduna, ανακαλύφθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1877 από τον CHP Peters στο Κλίντον της Νέας Υόρκης. Έχει μια περίοδο 5 ετών, 254 ημερών και έχει διάμετρο περίπου 75 1/5 μίλια.

Στην αστρολογική σημειολογία σημαίνει: την νεανική πτυχή μας, την επαναφορά της νεότητας, τη δροσιά της εφηβείας. Αναδεικνύει ταλέντα και δώρα.  Προειδοποιεί να μην είμαστε αφελείς, ευκολόπιστοι. Επίσης, σηματοδοτεί την ευγενική και καλοπροαίρετη διάθεση, την ανοιχτή αγκαλιά, την γενναιοδωρία της θείας φλόγας. Τροφή ψυχής και πνεύματος, υγεία και ευεξία.

Ο αστεροειδής της αιώνιας νεότητας βρίσκεται απέναντι από τον Άρη στους Διδύμους. Άρης και Iduna συνδέονται με λαμπερά άστρα, τον Αλντεμπαράν και τον Αντάρες. Η βάση τους είναι κοινή.

Στο ξεκίνημα του νέου μήνα, η εφηβική πτυχή του Άρη στους Διδύμους και η θεά της αιώνιας νεότητας,  Ιντούνα, δύο παραδόσεις καθαρά ευρωπαϊκές, ενώνουν τις δυνάμεις τους, κάτω από το φως των σημαντικών άστρων. 

Μας θυμίζουν πως ακόμη και στη βαρυχειμωνιά, ή στη περίοδο της χειμερινής νάρκης, ελλοχεύει η δροσιά της ζωής. Χρειάζεται να είμαστε θετικοί, δοτικοί, τροφοδότες.  Ποιότητες απαραίτητες για την νέα εποχή, είναι η  γενναιοδωρία, η προσφορά και η αισιοδοξία. Το φως των δύο άστρων, κρατά την ελπίδα ζωντανή.

Ο Σπόρος παραμένει σε αναμονή, να λιώσουν οι πάγοι.

Η καρποί της Ζωής, θα είναι το δώρο μας. 

Οι εποχές κυλούν και η ανθρώπινη ύπαρξη, θα βρει την Άνοιξη ξανά.

Ακόμη και μετά από περιπέτειες και λάθη.


Σημείωση: Η ερμηνεία στηρίζεται  σε έναν συνδυασμό κλασικής αστρολογίας, ψυχολογικής, εσωτερικής και καρμικής. 

και

στην κατηγορία των προβλέψεων, αναζητήστε προβλέψεις για το έτος, τον μήνα, την εβδομάδα και την ημέρα, για κάθε ζώδιο, με πρακτικές και όχι μόνο – προσεγγίσεις.


Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q