#illusionskiller , Γιώργος Παρασκευόπουλος

  Είναι άλλη μία μέρα ρουτίνας.

Ρουτίνας, με την καλή έννοια. Όχι από εκείνη τη ρουτίνα που βαριέσαι θανάσιμα θέλοντας να κόψεις τις φλέβες σου..

Από το πρωί ασχολείσαι με διάφορα που σε γεμίζουν και σε κάνουν να νιώθεις ωραία.

Η κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας έδωσε τη θέση της σε λαμπερές ανοιξιάτικες μέρες που σε προκαλούν να πάρεις τους, όμορφους, δρόμους του τόπου που ζεις.

Παρατηρείς επίσης και τις πρώτες μελισσούλες που ξεθαρρεύουν από τη λιακάδα των ημερών και να σουλατσάρουν στα άφθονα άνθη που υπάρχουν ολόγυρα.

Κάπως έτσι περνούν οι ώρες, μέχρι το απόγευμα που στη τηλεόραση προβάλλεται το φημισμένο τηλεπαιχνίδι που παρακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη!

Δεν είσαι ο τύπος ανθρώπου που στήνεται μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης για να παρακολουθήσει τηλεπαιχνίδια, αλλά αυτό το συγκεκριμένο είναι κληρονομιά της πανδημίας, όπου ήθελες δεν ήθελες έμενες κλεισμένος στο σπίτι και αναπόφευκτα παρακολουθούσες πολύ τηλεόραση!..

Κάπως έτσι, απότοκο της καραντίνας, σου έμεινε το συνήθειο να παρακολουθείς τα απογεύματα τον “Τροχό της Τύχης”!

Κάνεις το χαβαλέ σου, χαίρεσαι όταν κερδίζουν, εκνευρίζεσαι με τους βλάκες (η βλακεία είναι αήττητη) και στεναχωριέσαι όταν κάποιος παίκτης χάνει αυτά που έχει κερδίσει.

Κατά τα άλλα, είναι απλά μια απογευματινή ψευτοαπόδραση.

Έτσι και αυτό το απόγευμα. Παρακολουθείς κάτι άλλο, όταν η αγαπημένη σου επιστρέφει από τη δουλειά της και σε ρωτά πως και δε βλέπεις τη καθημερινή σας συνήθεια.

Το γυρνάς στο αντίστοιχο κανάλι και παρακολουθείτε μαζί..

Έρχεται η σειρά μιας παίκτριας να παίξει, γυρίζοντας το Τροχό!

Έχει κάτι πάνω της αυτή η κοπέλα που σου τραβά τη προσοχή. Ίσως η τηλεοπτική εικόνα να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της και να βλέπεις κάτι διαφορετικό από τη πραγματική της εικόνα.

Όμως, κάτι έχει πάνω της που τραβά το βλέμμα..

Η κοπέλα δε πρέπει να είναι πολύ πάνω από τα τριάντα πέντε. Έχει όμως μία φυσιογνωμία που παραπέμπει σε μεγαλύτερη ηλικία. Κάτι αδιόρατο και απροσδιόριστο.

Έχει μία υποδόρια λάμψη και ταυτόχρονα εκπέμπει σοβαρότητα.

Το παιχνίδι κυλά και οι παίκτες εναλλάσσονται στη σειρά για να γυρίσουν το τροχό, μέχρι που έρχεται εκ νέου η σειρά της.

Η κάμερα εστιάζει από κοντά στο πρόσωπο της και τότε γίνονται εμφανέστερες οι λεπτές ρυτίδες γύρω από τα μάτια της.

Ρυτίδες που όμως δείχνουν παράταιρες με το υπόλοιπο της νεανικής της φυσιογνωμίας.

Τότε ο παρουσιαστής, στο πλαίσιο των κανόνων του παιχνιδιού, τη ρωτάει “ποιός τη περιμένει σπίτι”.

Εκείνη τη στιγμή το πρόσωπο της λάμπει ακόμα περισσότερο και απαντά “ο άντρας μου και τα τρία μας παιδιά”! Λέει και τις ηλικίες των τριών της παιδιών με έντονο καμάρι στη φωνή της!

Τρία παιδιά!

Αυτή η κοπέλα, έχει τρία παιδιά!

Τώρα το πρόσωπο της λάμπει ακόμα πιό πολύ και αυθόρμητα βάζει περισσότερη δύναμη στο τροχό!

Το υπόλοιπο παιχνίδι το παρακολουθείς αποσπασματικά, μιάς και η σκέψη σου έχει κατακλυστεί από τη πληροφορία των τριών παιδιών!

Η κάμερα εστιάζει εκ νέου στο πρόσωπο της και η οθόνη της τηλεόρασης γεμίζει από τη φυσιογνωμία της! Οι μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια της κάνουν πάλι την εμφάνιση τους!

Τότε είναι που καταλαβαίνεις πως αυτό που της δίνει τη γενικότερη γοητεία, δεν είναι το όμορφο της πρόσωπο, αλλά αυτές καθαυτές οι ρυτίδες της!

Οι διακριτικές, αλλά ταυτόχρονα ευδιάκριτες αυτές γραμμές, πάνω στις οποίες έχουν γραφτεί συναισθήματα!

Χαρές, λύπες, αγωνίες, ενθουσιασμοί, απογοητεύσεις, θυμός, είναι καταγεγραμμένα πάνω σε αυτές τις τόσο όμορφες γραμμές του προσώπου της!

Τα ξενύχτια που έριξε για κάθε ένα από τα τρία καμάρια της, τα κυνηγητά που έκανε για να τα μαζέψει και όλα τα τρεχάματα είναι εκεί!

Το παιχνίδι προχωρά κι άλλο και ο παρουσιαστής κάνει αναφορά στα τρία της παιδιά που τη περιμένουν σπίτι.

Τότε παρατηρείς πως εκτός από έξτρα λάμψη στο πρόσωπο της και το κορμί της γίνεται πιό στητό, περισσότερο ευθυτενές στην αναφορά των παιδιών της!

Καμαρώνει για αυτά και το δείχνει!

Το παιχνίδι τελειώνει και η καθημερινή ρουτίνα στο σπίτι σου συνεχίζεται.

Εσύ σκέφτεσαι όμως εκείνη τη κοπέλα στο τηλεπαιχνίδι.

Να είδε άραγε τον εαυτό της στη τηλεόραση; Σίγουρα ναι! Άλλωστε υπάρχει και δυνατότητα να δει τη συγκεκριμένη εκπομπή και από το διαδίκτυο, όσες φορές θέλει.

Τι να σκέφτηκε όταν είδε το πρόσωπο της; Λες να αγχώθηκε για τις ρυτίδες της;

Μακάρι να αδιαφόρησε. Μακάρι να την αγαπά ο άντρας της με τέτοιο τρόπο που να την αποτρέψει από σκέψεις του να καταφύγει σε μεθόδους που θα εξαφανίσουν τις όμορφες γραμμές του προσώπου της!

Θα είναι κρίμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος της γοητείας της, σβήνοντας το καλύτερο μέρος της ιστορίας της…