Πανσέληνος στη Παρθένο 7 Μαρτίου

Η ουσία κρύβεται στη λεπτομέρεια!

Από την Λίλιαν Σίμου

Οι φάσεις της Σελήνης πάντα μας γοητεύουν και αλλάζουν τις διαθέσεις και τις συγκινήσεις μας. Μεταξύ αυτών, η Νέα Σελήνη και η Πανσέληνος είναι τα κύρια φαινόμενα. Όπως αλλάζει το φεγγάρι στην ροή του γύρω από τη Γη, αλλάζουν τα συναισθήματά μας, καθώς καθημερινά, οι εντυπώσεις των γεγονότων, χαράσσουν στην ψυχή μας διαφορετικούς χρωματισμούς.

Κατά συνέπεια, ακολουθώντας την πορεία του δορυφόρου μας, σαν δορυφόροι γύρω μας στρέφονται άνθρωποι, γεγονότα, εμπειρίες ζωής…

Αυτό το φεγγάρι όμως, φέρνει αρκετό πόνο μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην αλλαγή του μήνα. Πόνος και σύγχυση, λάθη σε επιλογές και απογοήτευση σε πολλά πεδία.

Παρά ταύτα, ακόμη και μαζεύοντας τα συντρίμμια της ζωής, οφείλουμε να προχωρήσουμε, αναζητώντας την απάντηση και το φως. Τη διαλεύκανση του νεφελώδους και της ομίχλης που συχνά κρύβει την Αλήθεια.

Η Σελήνη στη Παρθένο, είναι η πρώτη προσπάθεια να δούμε ρεαλιστικά ό,τι συμβαίνει και αποτελεί μέρος της αβεβαιότητας, και της πλάνης. Πολλά είναι ασαφή. Η ουσία όμως κρύβεται στη λεπτομέρεια!

Την 7η Μαρτίου το μεσημέρι, στις 2.40μμ, το φεγγάρι του μήνα φέρει το μήνυμα της ρεαλιστικής προσέγγισης και της παρατήρησης. Η ζωδιακή του μοίρα είναι η 16η Παρθένου 40’.

Με φλόγα στις κινήσεις (ωροσκόπος στον Λέοντα και Μεσουράνημα στον Κριό σε δυναμική μοίρα) σε ημέρα Άρη και ώρα Ήλιου (κυβερνητών ωροσκόπου και Μεσουρανήματος), χρειάζεται να πάψουμε να παίζουμε με τη φωτιά και να εκφράσουμε ταλέντα και πρωτοβουλίες που θα φέρουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όμως τα βήματα αρχικά θα είναι προσεκτικά.

Τα στοιχεία που περιγράφουν την Πανσέληνο στην Παρθένο,  είναι ενδιαφέροντα και μπορούμε να τα δούμε συνοπτικά:

-Οφείλουμε να πάρουμε δυναμικές πρωτοβουλίες και να μην αφήνουμε πλέον την «τύχη μας» στα χέρια εκείνων που θέλουν να είναι κυρίαρχοι της ζωής μας.

-Η σκέψη είναι αναλυτική, λιγότερο συναισθηματική, αποδομώντας ιδεολογίες και φιλοσοφικές προσεγγίσεις.

-Κάθε τι μπαίνει στο μικροσκόπιο, ξεκινώντας από τις προσωπικές μας ουτοπικές αναζητήσεις.

-Λιγότερο ρομαντικοί, αποκαλύπτουμε σταδιακά την εξιδανίκευση ανθρώπων, ιδεών, καταστάσεων που μας εντυπωσίασαν στο παρελθόν.

-Οι επιλογές δίνουν ευελιξία, μόνο και εφ’ όσον πρυτανεύσει η λογική.

-Απαιτούμε αυτό που μας αξίζει, που μας ταιριάζει και που μας παρακινεί να προχωρήσουμε μπροστά.

-Υπάρχει λύση που θεραπεύει το πρόβλημα, αλλά θα βασιστεί στο σθένος και στη τόλμη μας.

-Πρακτικά δώρα θα έρθουν με κάθε αλλαγή, ανατροπή, προοπτική ουσίας.

-Να παρατηρούμε κάθε λεπτομέρεια που κρύβεται πίσω από την πληροφορία, την εικόνα, την προβολή μίας ιδέας. Υπάρχει πλάνη που προβάλλεται περίτεχνα.

-Να μην μας παρασύρει ο συναισθηματισμός, η «μαζική ύπνωση» που μας κάνει έρμαιο των συγκινήσεων.

Οφείλουμε να αναλύσουμε λεπτομέρειες στα εξής:

Την ιδεαλιστική πλευρά της Αγάπης

Την Αγάπη ως Θεία έμπνευση και πνευματική ανύψωση

Την συμπόνια, την φιλευσπλαχνία, την ανιδιοτελή προσφορά

Την δημιουργική έφεση

Την υλοποίηση ενός οραματισμού.

Την ενασχόληση με την Τέχνη

Την αναζήτηση ενός νέου αλλά ρεαλιστικού, οραματισμού.

Προσοχή θα χρειαστεί στην αποδόμηση του ψεύδους, κάτι αρκετά δύσκολο, καθώς μας προβάλουν διαρκώς πολλές και ασαφείς ή καλά σχεδιασμένες ψευδείς εικόνες, ειδήσεις, σενάρια που θεωρούμε «αληθινά».

Βιολογικά, θα ήταν καλό να αποφύγουμε τις φοβίες, κυρίως των μικροβίων, αλλά και την διατροφή που δεν περιέχει υγιεινά συστατικά.

Ψυχολογικά, θα χρειαστεί να απομακρύνουμε σκέψεις που ανακυκλώνουν υποθέσεις τελειωμένες, πεπερασμένες, ανούσιες… Όπως και την εμμονή σε τραυματικές εμπειρίες που δεν έχουν να προσφέρουν κάτι, πέραν του να διατηρούν ένα κλίμα απαισιοδοξίας και πικρίας στη ζωή μας.

 Στην πολιτική μας ζωή, θα ήταν καλό, η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου, πολιτών και ανθρώπων με επιρροή σε κέντρα εξουσίας, να είναι σε σύνεση, να αποφευχθεί η παραποίηση των γεγονότων, η πλάνη, η ουτοπία, και να είναι αποφασισμένοι για δραστικές αλλαγές σε  κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της χώρας μας. Περισσότερα όμως, σε ειδικό άρθρο σύντομα με τον Κρόνο στους Ιχθείς, που θα θέσει όρια στο ψέμα και στην ουτοπία.

Στο ζώδιο της Παρθένου το φως του φεγγαριού, μας πληροφορεί πως είναι καλό να στραφούμε με τα μάτια της ψυχής και να αναλύσουμε βαθιά ό,τι μας συγκινεί ή μας απασχολεί.

Σταχυολογώντας προβλήματα και λεπτομέρειες, θέματα που έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε υπάρξει υπερβολικοί, χάνοντας την ουσία της ύπαρξης. ‘Εχουμε υπερ-αναλύσει και έχουμε κουραστεί ψυχικά.

Ο χώρος της ψυχής μοιάζει με ένα δωμάτιο στο οποίο υπάρχουν αρκετά άχρηστα έπιπλα και αισθανόμαστε ασφυξία. Ήρθε η στιγμή, να μειώσουμε τα περιττά, να επιλέξουμε τα ουσιαστικά και να γίνουμε πιο λιτοί…

Καθώς τα χρόνια της σχετικής άνεσης και κατανάλωσης παρήλθαν η Πανσέληνος αυτή μας καθοδηγεί πως την λεπτομέρεια και τις επιλογές ουσίας.

Ίσως τα δώρα της ζωής αυτή τη στιγμή είναι λίγα, απλά και απλοϊκά… ωστόσο, είναι αυτά που κρίνονται απαραίτητα προφανώς για να έχουμε μία νέα υγιή βάση, και να προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής.

Ας κοιτάξουμε γύρω μας… ένα χέρι αγάπης, ένα τρυφερό χαμόγελο, ένα άγγιγμα, ένα ανθισμένο δέντρο, ένα κατοικίδιο, μία ηλιαχτίδα… Είναι δώρα που παρέχονται και δεν τα έχουμε προσέξει ιδιαίτερα… Ένας καλός φίλος, ένα ζεστό φιλί αγάπης, αξίζουν περισσότερο από πολλές ανέφικτες προοπτικές, ουτοπικές προσδοκίες, που τελικά έγιναν τροχοπέδη  μας.

Η Πανσέληνος αυτή διδάσκει υπομονή, προκειμένου να επικεντρωθούμε στις αξίες που μας δίνουν φως και αντοχές για ένα καλύτερο “αύριο”…


Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο για την Πανσέληνο στη Παρθένο  σε ατομικό επίπεδο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

========================================================================

Σημείωση: Οι προβλέψεις και προοπτικές για τον 2023,  στο astrolife.gr , θα  σας δώσουν την κεντρική εικόνα της νέας χρονιάς, και θα συμπληρώνονται τακτικά από ειδικά αφιερώματα στην πορεία.

Θα τις βρείτε όλες στο λινκ:  Ετήσιες προβλέψεις για το 2023 – astrolife.gr

=====================================================================

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q