Έκλειψη Σελήνης στον Σκορπιό 5 Μαΐου

με τη παραδοσιακή γιορτή του φωτός, το Βεσάκ

Από την Λίλιαν Σίμου

Έκλειψη Σελήνης σε Πανσέληνο  στον Σκορπιό το απόγευμα της 5ης Μαΐου, στην 15η του ζωδίου. Πρόκειται για μία έκλειψη που φωτίζει ό,τι πρέπει να εκλείψει, προκειμένου να βρούμε τον δρόμο της μεταμόρφωσης.

Η Πανσέληνος του Σκορπιού, συνδέεται με μία ιδιαίτερη γιορτή, την γιορτή του Βεσάκ (Wesak). Μία γιορτή με ανατολίτικες ρίζες ως προς την παράδοσή της. Αφορά μέρος του ετήσιου κύκλου των Πνευματικών Φεστιβάλ που προσφέρουν την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των θρησκειών να συνεργαστούν.

Είναι μία γιορτή που οδηγεί την φυσική διάσταση (Ήλιος στον Ταύρο) προς την εσωτερική μύηση και μεταμόρφωση (Σκορπιός).

Μπορείτε να ενημερωθείτε για την συγκεκριμένη γιορτή, στο άρθρο μας: Η γιορτή του Βεσάκ και Πανσέληνος στον Σκορπιό. 

Η συγκεκριμένη έκλειψη, με την μεταφυσική της χροιά λόγω της γιορτής της φώτισης (Βεσάκ), έχει τη δύναμη της μετουσίωσης.

Οι αισθήσεις διεγείρονται, και οι επιθυμίες ενισχύονται. Θέλουμε να απολαύσουμε, αλλά μειώνει τη χαρά ο φόβος μίας πιθανής απώλειας.

Μήπως πρέπει τελικά να βιώνουμε έντονα  κάθε στιγμή, να χαιρόμαστε αυτό που είναι υγιές, δίχως αρνητική διάθεση;

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στα φυσικά αγαθά ή στις  ανάγκες, που άφησαν αποτύπωμα στην ψυχή. Σε μία εποχή κρίσης αξιών μακράς διαρκείας, έρχεται η στιγμή να αντιμετωπίσουμε προσγειωμένα τις αδυναμίες μας και τις αδυναμίες του κοινωνικού περιβάλλοντος.

Υπάρχουν δώρα που θα έρθουν μετά, ανακούφιση, μεταμόρφωση και ριζική αλλαγή.

Η έκλειψη φωτίζει τα μύχια της ψυχής, προκειμένου να αντιληφθούμε τις εμμονές, τους φόβους, τις προσκολλήσεις, τις φοβίες, πάθη, τις ανασφάλειες υλικές και συναισθηματικές, τις βαθύτερες ανάγκες μας, τις ερωτικές μας ανάγκες.

Η τοξίνωση που είναι διάχυτη, είναι απαραίτητο να σταματήσει. Η σήψη, η δυσοσμία, η τραχύτητα που μας ενοχλούν σε κάθε πεδίο, συνειδητοποιούνται. Είναι η ευκαιρία να αντιδράσουμε.

Στόχος: να εκλείψει το μιαρό, το σάπιο και το στείρο. Να αποδράσουμε και να σπάσουμε τα δεσμά, την συνήθεια της στασιμότητας, την καθήλωση, τον βάλτο και τη λάσπη. 

Σημαντικά σημεία που προσθέτουν χρώμα στην έκλειψη:

  • Ο ωροσκόπος του χάρτη της Σελήνης είναι σε σύνοδο με τη Σελήνη στον Σκορπιό, δηλαδή με την έκλειψη. Ιδιαίτερα έντονο συγκινησιακό φορτίο, που θα απασχολήσει τουλάχιστον το επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά και αρκετό χρονικό διάστημα στη συνέχεια. Φόβος, πάθος, ένταση συναισθημάτων, απογοήτευση και μνήμες πόνου, πένθους ή απώλειας.
  • Το μεσουράνημα σε σύνοδο με τον λαμπερό αστέρα Ρέγκουλους όμως, φέρνει την ελπίδα της επικράτησης του φωτός, της αλήθειας, της αποκάλυψης και της εντιμότητας. Περιγράφει τιμές και εύνοια σε όσους έχουν διατηρήσει την ποιότητα, την ευγένεια και το ήθος.
  • Ο ανάδρομος Ερμής στον Ταύρο, με τον Ήλιο, τον Ουρανό, τον Β. Δεσμό της Σελήνης, είναι ένα μονοπάτι σκέψης αξιών, επιλογών και ενδοσκόπησης, προκειμένου να ανακαλύψουμε εκ νέου τον καρμικό μας δρόμο. Επανεξετάσουμε ό,τι είναι πολύτιμο, ό,τι μας προσφέρει χαρά και ευφραίνει τις αισθήσεις. Η αγάπη, το άγγιγμα, η ζεστασιά σε λίγες λέξεις, ένα τρυφερό βλέμμα, όλα μετρούν. Η ομορφιά γύρω μας γίνεται οδηγός και μετρά ως φωτεινός φάρος.
  • Οι Δεσμοί της Σελήνης συνδέονται δυναμικά με τον δεύτερο κυβερνήτη της, Πλούτωνα. Ο «θεός του Κάτω Κόσμου» είναι σε θέση να αλλάξει πολλά βαθιά και ριζικά, να ενθαρρύνει, να μας κάνει τολμηρούς. Ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσουμε τα φαντάσματά μας και να πετάξουμε από την ψυχή την σήψη, την φθορά, την καθήλωση, την πληθωρικότητα και την αγωνία για το συναισθηματικό μας φορτίο. Η θετική υποστήριξη του Κρόνου, είναι η εμπειρία, η σύνεση, η ψυχραιμία, στοιχεία με τα οποία μπορούμε να βγούμε κερδισμένοι από τη μάχη με το
  • Ο Άρης, κυβερνήτης επίσης της Σελήνης, αδύναμος στον Καρκίνο, σε έναν αρμονικό συνδυασμό με τον Ποσειδώνα και τον Ωροσκόπο του χάρτη. Ευαισθησίες και όνειρα, έμπνευση και γονιμότητα, εξισορροπούν τις εντάσεις. Ωστόσο αποκαλύπτουν έναν εύθραυστο ψυχικό κόσμο. Έχουμε την επιλογή της πνευματικής ανάτασης, της ανέλιξης, μέσω της θεραπευτικής οδού της Αγάπης και της Τέχνης, στην ανώτερη μορφή της.
  • Η Αφροδίτη εμπεριέχει το όνειρο της αγάπης και της δημιουργίας, την πλάνη, την ουτοπία, την απογοήτευση, την αποδόμηση, αλλά και την δύναμη νε ελιχθούμε και να αποφύγουμε σκοπέλους.

Συμπερασματικά το μήνυμα της έκλειψης:

Έρχεται η στιγμή όπου όλα φαίνονται πως έχουν παγώσει, στερέψει, στεγνώσει το συναίσθημα.  Κι όμως, ίσως η παροδική στασιμότητα, οφείλεται στο ότι μέσα μας συντελείται μία βαθιά ριζική μεταμόρφωση.  Είτε λόγω εμπειριών, απογοητεύσεων, απομυθοποίησης, είτε λόγω επιλογής να “αλλάξουμε σελίδα”, βιώνουμε ένα “τέλος”.

Η ένδεια είναι παροδική αυτή την εποχή.

Προφανώς, καθώς διανύουμε εποχές με ένδεια ιδεών, ιδανικών και οικονομικής δυσπραγίας, έντονης μοναξιάς,  νιώθουμε ανασφάλεια.

Η Σελήνη στον Σκορπιό, στη γιορτή του Βεσάκ, είναι το τέλος, η καύση και η αναγέννηση μέσω αυτής. Δηλαδή η ολοκλήρωση που γεννά έναν νέο κύκλο ζωής.

Κατά συνέπεια, στην επιθυμία για ισότιμες σχέσεις, έρχεται κάποιες φορές η αναγκαιότητα του τέλους, με απώτερο σκοπό την καύση και την αναγέννηση, την αλλαγή και τη εξέλιξη.

Οι σχέσεις που δεν εξελίσσονται, βαλτώνουν (στοιχείο πλουτώνιο) και νεκρώνονται σταδιακά… Κάθε σχέση είναι ένας σπόρος που θα πρέπει να βγάλει βλαστό και στη συνέχεια καρπούς. Αν παραμείνει στάσιμος στην ανάπτυξή του, γερνά και πεθαίνει.

Τότε, αλλάζουμε “σπόρο”, αλλάζουμε επιλογή…

Το κενό που υπάρχει στην ψυχή και στην καρδιά, σύντομα θα καλυφθεί.

Η έμπνευση που θα προκύψει από την έκλειψη, θα μας ανακουφίσει, θα βρούμε δημιουργικούς δρόμους, θα εμβαθύνουμε και θα αναπτύξουμε ενσυναίσθηση.

Η αυτογνωσία είναι ένα σκαλοπάτι εξέλιξης, ο οραματισμός για ένα καλύτερο «αύριο» μας προσφέρει την απόδραση από τους περιορισμούς, στο σπάσιμο της αλυσίδας, που μας φυλακίζει.

Ο αγαπημένος μου δάσκαλος Ντέην Ρουντγίαρ, για την ζωδιακή μοίρα της έκλειψης δίνει την εικόνα χαμογελαστών παιδιών που παίζουν με πέντε βουναλάκια λευκής άμμου. Η αλληγορία αναφέρεται στις πέντε αισθήσεις και στο παιχνίδι του Θείου στοιχείου με την Ψυχή. Χρειάζεται να έχουμε ειλικρινείς προθέσεις, και ανάπτυξη της ψυχής μέσω των πέντε αισθήσεων σε ισορροπία.

Κριός

Για σας, η περίοδος αυτή μοιάζει να σας απασχολεί για την  προώθηση των ενδιαφερόντων σας και ανάπτυξη εισοδήματος.

Θα στραφείτε περισσότερο προς τις προσωπικές σας κατακτήσεις και θα πρέπει να  επιδιώξετε να περιορίσετε έξοδα, καθώς έχετε μία τάση να παρασυρθείτε από το συναίσθημα της συμπόνιας.

Πολύ σημαντικό θα είναι να εστιάσετε στην δημιουργική σας έμπνευση, αλλά και να διατηρήσετε πλάι σας τις σχέσεις «καρδιάς» που αξίζουν πραγματικά!

Αν είστε ήδη επιβαρυμένοι με δάνεια ή πιστωτικές κάρτες, θα βρείτε κάποια λύση για να διευκολύνετε τον προϋπολογισμό σας. Είναι μία ευνοϊκή περίοδος για διευθέτηση οφειλών ή για λύσεις σε κληροδοτήματα και επενδυτικά προγράμματα.

Στην περίπτωση που έχετε μία ευαισθησία υγείας, ίσως το πρόβλημα είναι δεν είναι τόσο επίμονο, αντίθετα θα ξεπεραστεί. Υπάρχει σύντομη ανάκαμψη.

Στα αισθηματικά ζητήματα, αυτή η περίοδος φέρνει μία εσωτερική δύναμη στο φως και καλό θα είναι να αποφύγετε να μείνετε προσκολλημένοι στις ανησυχίες σας αλλά και να εμμένετε σε μία κατάσταση που έχει φθαρεί. Αν η σχέση δεν μπορεί να ανακάμψει, ας προχωρήσετε μπροστά!

Ταύρος

Με την έκλειψη απέναντι από το ζώδιό σας, είστε άμεσα ενδιαφερόμενοι για το φαινόμενο των ημερών.

Στον τομέα των σχέσεων, διαθέτετε πλέον πείσμα και επιμονή για να κερδίσετε εντυπώσεις. Ίσως είστε απαιτητικοί όμως και εγωιστές. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τις υπερβολές και να χαμηλώσουν οι τόνοι. Αξιοποιείτε τις σχέσεις ή μία σημαντική συνεργασία.

Διατηρείτε ένα σταθερό προφίλ και κατακτάτε τους ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν, μην είστε όμως πολύ αυστηροί ή σκληροί στην κριτική σας. Διεισδυτικοί και αποτελεσματικοί, με γοητεία και μαγνητισμό, θα δώσετε το καλύτερο μέσα από σχέσεις που σας συγκινούν. Επομένως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μία σοβαρή σχέση.

Αν επιθυμείτε συνεργασίες, τώρα θα είναι η περίοδος όπου οι προτάσεις σας πρέπει να αναπτυχθούν. Καθώς έχετε την δύναμη και την επιρροή μέσα στο περιβάλλον σας, οι σχέσεις και η κοινωνικοποίηση, αναδεικνύουν την τόλμη και την μεθοδική σας προώθηση.

Ωστόσο, στην μόνιμη σχέση σας ίσως γίνετε πολύ φορτικοί και ζηλιάρηδες. Αποφύγετε να επηρεαστείτε από το φιλικό περιβάλλον ή να επενδύσετε με παρότρυνση φίλων αυτές τις μέρες.

Δίδυμοι

Λίγο δύσκολη θα φανεί για σας αυτή η περίοδος. Είστε σε μία μετάβαση και αυτή η μετάβαση απαιτεί επανα-προγραμματισμό στη ζωή σας.

Στα θέματα υγείας, αν προκύψει μία ευαισθησία που ενδέχεται να έχει όξυνση, θα ταλαιπωρήσει παροδικά. Αργότερα θα συνέλθετε, με την κατάλληλη διατροφή και θεραπεία, γενικά αλλαγές ευεργετικές ως αποτέλεσμα.

Ας είστε επιφυλακτικοί με τις συνεργασίες σας. Μην κινηθείτε δίχως νομική κάλυψη.

Στα θέματα των υποχρεώσεών σας, περιορίζεστε αισθητά και αναγκάζεστε να επιμείνετε πολύ προκειμένου να τις διεκπεραιώσετε. Δίχως να σας επιτρέπεται να κάνετε πολλά πράγματα παράλληλα, όπως στην ουσία σας αρέσει, επιλέξτε ένα σημαντικό στόχο, πρακτικό, για να υλοποιήσετε όνειρα και ιδέες.

Ενδεχομένως το προηγούμενο διάστημα, είχατε πολλές δημιουργικές ανάγκες, αλλά ξεκινήσατε πολλά παράλληλα. Οι απαιτήσεις διογκώθηκαν ή δεν μετρήθηκε σωστά ο χρόνος και οι δυνάμεις σας.

 Όλα αυτά δεν γίνεται προς στιγμήν να αποδώσουν το ίδιο καλά σε έργο. Επομένως, πρέπει να κάνετε μία σαφή διάκριση και να θέσετε προτεραιότητες, να γίνετε ευέλικτοι, αφού το προδιαθέτει η φύση του ζωδίου σας και να κάνετε υπομονή. Η επιμονή θα επιβραβευτεί, απλά χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμη…

Καρκίνος

Ευοίωνο θα σας φανεί δύσκολο αυτό το διάστημα. Καθώς η έκλειψη εξελίσσεται και αφήνει το χρώμα της, υπάρχουν θετικές προδιαγραφές με το ζώδιό σας.

Μπορείτε πλέον να αρχίσετε να χαίρεστε τη ζωή και εκμεταλλευτείτε τις νέες προοπτικές.

Ανακτήστε την τόλμη και θα έρθει ικανοποίηση, μέσα από δραστηριότητες που έχουν στοιχεία δημιουργικά και ψυχαγωγικά.

Αν είστε μόνοι, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βρεθεί ένα ταίρι που σας ταιριάζει. Θα φανείτε απτοί, προσιτοί και αρεστοί. Η γοητεία σας, θα πηγάζει από απλές και όμορφες στιγμές και θα γοητεύετε δίχως μεγάλη προσπάθεια.

Μία σχέση που ήδη υφίσταται, μπορεί να προβάλει απαιτήσεις και να πρέπει να πάρετε και οι δύο θέση. Ήρθε η στιγμή να αφήσετε κατά μέρος τους δισταγμούς ή τις κρυφές σκέψεις και να συζητήσετε σοβαρά για το μέλλον.

Αν είστε γονείς, είναι η κατάλληλη στιγμή για να πλησιάσετε το παιδί σας, μέσα από μία δραστηριότητα που θα επιλέξετε από κοινού, ένα δημιουργικό χόμπι.

 Το ευαίσθητο σημείο των ημερών, αφορά θέματα υγείας, όπου θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί στην άσκηση ή άθληση.

Λέων

Με την έμφαση στον οίκο των οικογενειακών σας υποθέσεων, είναι μία λίγο δύσκολη περίοδος για σας, προκειμένου να κάνετε σωστές αλλαγές και επιλογές.

 Ενδεχομένως, θα έχετε κάποιες εντάσεις με συνεργάτες ή το ταίρι σας, αλλά θα μπορέσετε με υπομονή και εγκράτεια, αν χρειάζεται, να τις διαχειριστείτε ψύχραιμα. Μπορεί μάλιστα να επιφορτιστείτε με περισσότερες υποχρεώσεις.

Δημιουργήστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, βρείτε στιγμές γαλήνης μέσα στις επόμενες μέρες, σκεφθείτε σε βάθος, αναζητήστε ξανά την ρίζα των προβλημάτων σας. Το ρομαντικό στοιχείο συναρπάζει, αλλά χρειάζεται παράλληλα η εξισορρόπηση μέσω της λογικής.

Κάποιοι στόχοι καθυστερούν και περιορίζονται οι επιλογές. Δεν αποκλείεται όμως να έχετε θέση λάθος προτεραιότητα ή να αξιολογήσατε με λάθος τρόπο τις προδιαγραφές. Εργαστείτε υπομονετικά με επιμονή και δίχως να ολιγωρείτε. Θα έρθει μία ανάδειξη του έργου σας, αν διαθέτετε ποιότητα και αποφύγετε τις προκλήσεις και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ένα δικό σας έργο, με έμπνευση, συγκινεί.

Παρθένος

Σας αρέσει αυτή την περίοδο να έχετε αρκετές εξόδους, συναντήσεις με ανθρώπους που σας εντυπωσιάζουν και σας έλκει η προσωπικότητά τους.

Παράλληλα θα είστε αρκετά γοητευτικοί στον λόγο, πειστικοί στα επιχειρήματα και ουσιαστικοί στις ιδέες. Στις συζητήσεις όμως, ενδέχεται να φανείτε μονοκόμματοι ή λίγο πεισματάρηδες. Μην είστε άκαμπτοι.

Θα πρέπει να είστε πολύ επιλεκτικοί στις συναναστροφές. Αποδίδετε τα μέγιστα μέσα από επαφές, επικοινωνία και γραπτά.

Αν είστε δημιουργικοί, η περίοδος αυτή θα φέρει αναγνώριση στο έργο σας εφ’ όσον έχει διαρκέσει αρκετό χρόνο η προσπάθεια και έχετε την κατάλληλη κατάρτιση. Παραμείνετε μαχητικοί, καθώς θα εκτιμηθεί η προσπάθειά σας.

Αν είστε λίγο διστακτικοί, θα έχετε δυσκολία στην ανάδειξη των ενδιαφερόντων και του προφίλ σας.

Αν μία δραστηριότητα σας κουράζει, έχετε την επιδεξιότητα και πρέπει να διαθέτετε την υπομονή για να εκπαιδευτείτε ή να την τελειοποιήσετε. Δεν μπορείτε να εργαστείτε με άγχος και θα ήταν σημαντικό να στοχεύσετε σε μακροπρόθεσμα σχέδια.

Ζυγός

Η έκλειψη μας πληροφορεί πως η βαρύτητα δίδεται στα οικονομικά σας το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να μάθετε να κινείστε πλέον με πιο πρακτικές επιλογές.

Θα μπορείτε να περιφρουρήσετε τα έσοδά σας. Στην σημερινή εποχή δεν επιτρέπεται το ρίσκο και αποφασίζετε να περιορίσετε μεγάλες δαπάνες.

Θα αποδείξετε ότι είστε ικανοί για μία επιλογή δράσης, δίχως να εκμεταλλευτούν τα ταλέντα και τις δυνατότητές σας.

Ενδιαφερθείτε για το συμφέρον σας και αναλογιστείτε τι αποκομίσατε μέσα από τον τρόπο που κινηθήκατε τους τελευταίους μήνες. Τώρα οφείλετε να δείτε την σπίθα της δημιουργίας σας να αποδίδει οικονομικά. Χρειάζεται να είστε επιφυλακτικοί σε συμφωνίες, εξετάζοντας κατ΄επανάληψη τους όρους. Κάποιοι από εσάς, θα αλλάξετε τρόπο δράσης και θα απαιτήσετε οικονομικές απολαβές για κάθε σας έργο.

Μην παραμένετε μονοδιάστατοι στη γνώση και στις απόψεις.

Σκορπιός

Στον δικό σας χώρο έχουμε την έκλειψη αυτή τη φορά. Είναι σαν να σας προσφέρεται το έδαφος να αλλάξετε εκ θεμελίων τη ζωή. Επομένως, ας ασχοληθείτε καλύτερα εσείς οι ίδιοι με τις υποθέσεις σας και ας  κάνετε κινήσεις, που ως τώρα δεν αποφασίζατε.

Γνωρίζετε καλύτερα από άλλους να λειτουργείτε με τους ρυθμούς σας και να προσφέρετε τα μέγιστα μέσα στην περίοδο αυτή. Αποφύγετε όμως να φανείτε πεισματάρηδες, και εκτός του χάρισμα της υπομονής, ας θυμάστε πως έχετε ένα μονοκόμματο τρόπο δράσης, κάτι που μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα.

Οι συνεργασίες και η προσωπική σας ζωή, ανανεώνονται ευεργετικά. Αλλά ας μην είστε ρομαντικοί, σε μία συμφωνία. Μπορεί να σας δημιουργηθεί ενδιαφέρον, όμως χρειάζεται να κρίνετε μέσω νομικής οδού οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας.

Αναδομείστε τις σχέσεις σας, με σωστή και ουσιαστική επικοινωνία ψυχής.

Σίγουρα, ευνοείστε και είστε περισσότερο δραστήριοι, ευέλικτοι και ρυθμίζετε πολλά από τα συμφέροντά σας

Τοξότης

Λίγο άβολη η περίοδος αυτή για σας, είναι μία περίοδος κατά την οποία αναχαιτίζεται αισθητά η ανάγκη σας για πολλαπλές δραστηριότητες. Σκέψεις βαθιές φωτίζει η έκλειψη και περιγράφει μία πιθανή παρεξήγηση ή πλάνη, ή αγωνία που δεν μοιράζεστε με το περιβάλλον σας. Διευκρινίστε αυτό που σας απασχολεί και αποφύγετε να δεσμευτείτε με βάση το συναίσθημα.

Πρέπει πλέον, θέλοντας και μη, να συγκεντρωθείτε σε ένα μόνο και σημαντικό, πρακτικό στόχο. Αυτό σας ταλαιπωρεί και δημιουργεί είτε ευαισθησίες άγχους, είτε μία εσωτερική αναστάτωση και ένα ιδιαίτερο εκνευρισμό. Καθώς δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε κάτω από συνθήκες πίεσης, ίσως το δημιουργικό σας έργο, καθυστερήσει. Δεν σας αρέσει να περιορίζουν τις κινήσεις σας.

Η ελευθερία όμως απαιτεί κάποιες φορές, περιόδους ανάπαυσης και ενδοσκόπησης. Ας βρείτε τι σας ενδιαφέρει αυτή την στιγμή και ας αναζητήσετε πρακτικούς στόχους, στη συνέχεια.

 Επομένως, ως τότε, αποφύγετε την κόπωση, και μειώστε το άγχος. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες για τους στόχους, όταν τίθεται ένα πρόγραμμα και καλλιεργείται η προετοιμασία του. Θα κινηθείτε με σοφία και περίσκεψη. Προσβλέπετε μακροπρόθεσμα και θα πετύχετε!

Αιγόκερως

Δεν είναι δύσκολη ιδιαίτερα αυτή η περίοδος για σας. Αντίθετα, είναι μία περίοδος κατά την οποία, θα αναζητηθεί το έδαφος προκειμένου να γονιμοποιηθούν στόχοι και ενδιαφέροντα. Ανήκετε σε εκείνους που έχουν πάντα κάτι να προσφέρουν, να εμπνευστούν και να προγραμματίσουν. Αγωνιστείτε για το καλύτερο!

Καθώς φροντίζετε ιδιαίτερα για να είστε εξασφαλισμένοι, η έκλειψη ξεκαθαρίζει την αξιοποίηση ευκαιριών και φυσικά ενδιαφέρουσες προοπτικές. Έχετε το τιμόνι της ζωής στα χέρια σας αυτή την εποχή.

Η σύνθεση των προδιαγραφών προσφέρει την ευκαιρία να κρίνετε με υπομονή τις ιδέες που αναπτύσσονται και τα οράματά σας.

Μέσα από μία επιλογή ευκαιριών λοιπόν, ας δοκιμάσετε τις αντοχές σας, για ένα όνειρο που θέλετε να πραγματοποιηθεί και θα σας δώσει χαρά. Η ικανοποίηση μπορεί να έρθει επίσης ανάμεσα σε άτομα που είναι φίλοι και έχουν την ίδια περίπου νοοτροπία με σας. Ας είστε επιφυλακτικοί στις παρασκηνιακές κινήσεις.

Καθημερινές και ευχάριστες λεπτομέρειες, θα είναι το κίνητρο για να δώσετε στη ζωή σας φως, χρώμα, χαρά και να περάσετε όμορφα μέσα από δημιουργικές ασχολίες.

Στην αισθηματική σας ζωή, αν και ενδέχεται να είστε κτητικοί, θα μπορείτε να κερδίσετε το ενδιαφέρον των ανθρώπων που σας ενδιαφέρουν.

Υδροχόος

Η πρόκληση για σας είναι στο θέμα της κυριαρχίας ή της θέσης σας. Προκαλείτε όμως ζήλια και ανταγωνισμό, γι’ αυτό ας είστε επιφυλακτικοί.

Έχετε ένα κίνητρο αυτές τις μέρες να επικρατήσετε των ανταγωνιστών σας, αν δεν κάνετε υπερβολές λόγω συγκινησιακής φόρτισης της έκλειψης. Επομένως, δώστε την ευκαιρία στο έργο σας να αναδειχτεί και να προβληθεί, επενδύοντάς το με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα.

Προσοχή θα χρειαστείτε για να μην θεωρηθείτε υλιστές ή κτητικοί, καθώς θα έχετε ανάγκη να προβάλλετε το κέρδος σας. Η αλήθεια είναι πως σας λείπει η ευελιξία (σαν φύση ζωδίου), για τον λόγο αυτό, θα ήταν καλό να διατηρήσετε την ευγένειά σας για να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Ενδέχεται να υπάρχουν κοινωνικές πιέσεις, αλλά με ψυχραιμία και ώριμη σκέψη, ενδοσκόπηση και συνειδητοποίηση των ταλέντων και δυνατοτήτων μας, θα βρείτε τη λύση. Αν έχετε αδικηθεί, θα δικαιωθείτε. Αν έχετε όμως κάνει λάθη, θα βγουν στο φως. Η κοινωνική σας προσφορά, το έργο σας, διακρίνεται ή υπογραμμίζεται με κάθε τρόπο.

Για να υλοποιήσετε ένα όραμα, ας είστε συγκροτημένοι, σοβαροί, με γνώση και υπευθυνότητα. Επομένως καθώς οι απολαβές σας περιμένουν, επιλέξετε σωστά και συνετά.

Ιχθείς

Ευνοημένοι είστε σε μεγάλο βαθμό αυτό το χρονικό διάστημα καθώς η έκλειψη σχηματίζει θετική γωνία και σας βοηθά να βρείτε μακρινούς στόχους και οραματισμούς κάτω από μία ιδέα. Μία ιδέα με μεγάλες πιθανότητες υλοποίησης όμως.

Θα χρειαστεί πιθανότατα να κάνετε διορθωτικές κινήσεις ως προς τα σημαντικά σχέδια της ζωής και θα έχετε την συμπαράσταση ενός αγαπημένου σας.

Δεν αποκλείεται η γνώση που έχετε, να παίξει ένα ρόλο στις μελλοντικές σας επιλογές, ή να επιθυμήσετε μία νέα εξειδίκευση.

Ας τολμήσετε να αναδείξετε ταλέντα. Φαίνεται πως ανοίγονται ευκαιρίες και προσφέρεται το έδαφος για καλλιέργεια ιδεών που ως τώρα δεν χρησιμοποιήσατε προς όφελός σας.

Φλερτ και συναντήσεις προσφέρουν έντονες συγκινήσεις. Αρκεί να μην εκδηλώσετε κτητικότητα και ζήλια.

Δεχθείτε αυτό το διάστημα τις θετικές επιρροές, προχωρώντας με εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση προς κάθε κατεύθυνση, ακόμη κι αν σας φαίνεται μακρινή

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3