Γράφει ο Ερμής:

Συνέχεια από 1ο μέρος

Η Λολοζίντα δεν έχασε καιρό. Ήξερε ότι έπρεπε να δράσει αμέσως, διότι διαφορετικά ο Φροζίλιο θα είχε το χρονικό πλεονέκτημα της οργάνωσης και της εφαρμογής του σχεδίου του.

Το επόμενο κιόλας πρωινό, μόλις η κυρία Ευτυχία έφυγε για τον καθιερωμένο της περίπατο, η Λολοζίντα ανέβηκε στην ταράτσα, όπου είχαν ορίσει με τις φίλες της μια έκτακτη συνάντηση.

Μια συνάντηση που είχε ως βασικό θέμα την αντιμετώπιση του Φροζίλιο και την άμυνά τους ενάντια στην κακόβουλη επίθεσή του.

«Πρέπει να τον παρακολουθήσουμε για να ανακαλύψουμε τα σχέδιά του και κυρίως ποιοι είναι οι σύμμαχοί του», είπε η Λολοζίντα στις φίλες της και συμπλήρωσε ότι «δεν διακυβεύεται μόνο η χρήση της ταράτσας, αλλά κυρίως η αξιοπρέπεια και η τιμή μας αν χάσουμε από έναν νεοφερμένο γάτο που δεν σέβεται τα κεκτημένα δικαιώματά μας».

«Σωστά, σωστά!!» συμφώνησαν και οι υπόλοιπες και όλες μαζί κατέστρωσαν ένα εικοσιτετράωρο σχέδιο παρακολούθησης που τέθηκε σε εφαρμογή την ίδια κιόλας ημέρα. Έτσι, όταν το επόμενο βράδυ ξανασυναντήθηκαν στην ταράτσα και ένωσαν τις πληροφορίες τους, διαμόρφωσαν μια ικανοποιητική εικόνα, σύμφωνα με την οποία, ο Φροζίλιο ήταν μια τυπική γάτα της Βομβάης. Είχε μυώδες σώμα, τεράστια κίτρινα μάτια και μαύρο τρίχωμα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον δρόμο και δεν είχε ποτέ κάποιον ιδιοκτήτη για να τον φροντίσει. Έκανε παρέα με τις άλλες αδέσποτες γάτες της γειτονιάς και οι φήμες ανέφεραν ότι είχε εγκαταλείψει την περιοχή που ζούσε μέχρι τότε, επειδή έχασε το στοίχημα να εξοντώσει έναν μεγάλο αρουραίο.

«Ωραία», είπε η Λολοζίντα, όταν άκουσε όλα όσα της μετέφεραν οι φίλες της. «Ξέρει όμως κάποια από εσάς πώς σχεδιάζει να μας βλάψει;»

«Ναι», αποκρίθηκε η Μπελίντα, η χαμογελαστή γάτα ράτσας Σαρτρέ, που κατοικούσε στο διαμέρισμα του ισογείου. «Ο Φροζίλιο διέταξε τη συμμορία του να ξεκινήσουν να δημιουργούν προβλήματα που θα ενοχοποιήσουν εμάς. Δηλαδή να προκαλούν ζημιές στα διαμερίσματα που κατοικούμε, να σκίζουν τις σακούλες με τα σκουπίδια στα μπαλκόνια και να σκορπίζουν παντού την άμμο μας».

«Και πότε θα θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιό τους;» ρώτησε η Λολοζίντα.

«Μεθαύριο και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως εμείς είμαστε δεκαπέντε, ενώ η συμμορία του Φροζίλιο αριθμεί τριάντα μέλη. Διπλάσιος αριθμός από εμάς και επίσης σκοπεύουν να δρουν σε τριμελείς ομάδες, ενώ καθεμιά από εμάς είναι μόνη της στο σπίτι. Είναι αδύνατον επομένως να τις αντιμετωπίσουμε», ολοκλήρωσε απογοητευμένη τη φράση της η Μπελίντα, αλλά η Λολοζίντα είχε διαφορετική άποψη.

«Ξεχνάς ότι εμείς έχουμε έναν δυνατό σύμμαχο; Κάποιον που μπορεί να τελειώσει αυτήν την ιστορία ακόμα και αύριο;»

«Ποιον», ρώτησαν συγχρόνως και με ζωγραφισμένη την απορία στο βλέμμα τους, οι φίλες της Λολοζίντα.

«Τον Κόμη, φυσικά. Τον ξεχάσατε;»

Συνεχίζεται….

Συνταγή της Αμβροσίας: Περιπλοκές

Υλικά:

2 φέτες πεπόνι

1 μωβ λόλα

Λίγη ρόκα

1 κούπα σταφύλια

¼ κούπας άψητο φιστίκι Αιγίνης

200 γρ. γραβιέρα με πιπέρι

Για τη σος

½ κρασοπότηρο λάδι

1 κ. σ. πικάντική μουστάρδα

3 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι – άσπρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε κύβους το πεπόνι και τη γραβιέρα. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τη λόλα και τη ρόκα. Πλένουμε τα σταφύλια.

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σ’ ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα περιχύνουμε με τη σος που έχουμε ετοιμάσει, ανακατεύοντας τα υλικά της.