Νέα Σελήνη στην Παρθένο αρχές φθινοπώρου

Ένα φεγγάρι που υπογραμμίζει την φυσική αρμονία

Από την Λίλιαν Σίμου

Ένα νέο φεγγάρι, σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ζωής. Προσφέρει τον σπόρο και έρχεται να συμβολίσει την νέα ζωή που κυοφορείται μετά από το βαθύ σκοτάδι της χάσης της Σελήνης. Σκοτάδι και τέλος μαζί, δηλώνουν την ανάγκη να σβήσουμε το χθες και να στοχεύσουμε στο αύριο.

Τι είναι όμως «το αύριο»;

 Σημαίνει να θέτουμε ξανά το σπόρο να βλαστήσει ο στόχος, το όνειρο, το όραμα για μία καλύτερη πορεία στη ζωή μας.

Η Νέα Σελήνη στην Παρθένο, ενισχύει τα ζώδια της γης, καθώς έχουμε στην Παρθένο τον Ερμή, την Σελήνη και τον Ήλιο, τον Ουρανό και τον Δία στον Ταύρο με το Μεσουράνημα του χάρτη και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. 

Το στοιχείο της γης αντιπροσωπεύει την φυσική και απτή κατάσταση γύρω μας. Το φυσικό περιβάλλον, τις πρακτικές απολαβές και τη ρεαλιστική θεώρηση της ζωής.

Η Νέα Σελήνη πρεσβεύει λοιπόν την ανάγκη να δώσουμε αγώνα για πρακτικές λύσεις, να παρατηρήσουμε ό,τι συμβαίνει και μας απασχολεί, να καταστρώσουμε προσεκτικά τα σχέδιά μας, να αναλύσουμε τις πληροφορίες, να φανούμε συνεπείς και σοβαροί στο έργο μας.

Ο νέος κύκλος από το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου στην 22α μοίρα του ζωδίου, πρέπει να βασίζεται στην μελέτη, την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τα οφέλη που είναι ορατά και αντιληπτά.

Τα σχέδια είναι μακροπρόθεσμα, και παρά τον κόπο ή την αργοπορία,  θα υλοποιηθούν σταδιακά. Δεν θα υπάρξει χαμένος κόπος, μόχθος, χρόνος…

Ο Ερμής που κυβερνά τη Νέα Σελήνη είναι στο ζώδιό του και βρίσκεται σε στάση, μετά από την ανάδρομη κίνηση τριών εβδομάδων.

Η ισορροπία επανέρχεται σταδιακά, καθώς το καλοκαίρι η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης και από ένα σημείο και μετά του Ερμή, έφεραν στην επιφάνεια νοσταλγία, θέματα από το παρελθόν, άλυτες υποθέσεις, εκκρεμότητες, ανασφάλειες, συναισθήματα ποικίλα και προβληματισμούς.

Με την Νέα Σελήνη τα βήματα πλέον, απελευθερωμένα από παλινδρομήσεις, επαναφέρουν την λογική, τους συνειρμούς, την ανάλυση, τη μεθόδευση, τον προγραμματισμό. Είναι δύσκολο καθώς το συγκεκριμένο ζώδιο περιγράφει το άγχος και την αγωνία, την ενοχή και την ατολμία κάποιες φορές. Όμως είναι ένα ζώδιο της λογικής και όταν δοθεί ο χρόνος, μπορεί να κάνει σχεδιασμό με λεπτομέρεια και με οργανωτικό πνεύμα. Εξ άλλου, σχηματίζεται ένα θαυμάσιο μεγάλο τρίγωνο μεταξύ της Νέας Σελήνης, του Πλούτωνα, του Δία και του Ουρανού. Κοντά βρίσκεται και η επίτευξη του κύκλου.

Το μεγάλο τρίγωνο συνδέεται και με τον Ποσειδώνα, σε αντίθεση προς τη Νέα Σελήνη, που όμως σαν τελικό σχηματισμό, έχουμε έναν χαρταετό. Ο χαρταετός δηλώνει την δυνατότητα να «ανοίξουμε φτερά». Οδηγός θα είναι το όνειρο, μία έμπνευση, ένα όραμα, που δεν μπορεί να είναι ουτοπία και πλάνη. Κι αυτό γιατί οι πλανήτες σε ζώδια της γης, συμβολίζουν την ανάγκη για πρακτικές λύσεις και υλοποίηση ονείρων. Αναζητάμε απτά αποτελέσματα. Δεν ονειροβατούμε πλέον.

Ενίοτε, θα έχουμε αρκετή αγωνία προκειμένου να υπάρξει η σωστή έκβαση.

Εφοδιασμένοι με συνειδητοποιήσεις που θα πρέπει να έχουν ήδη συμβεί, ή οφείλουμε να τις κάνουμε, θα πρέπει οδηγός μας να είναι το φως. Ο ωροσκόπος του χάρτη της Νέας Σελήνης είναι στον Λέοντα και η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο. Η δημιουργικότητα, το πάθος για έναν στόχο, η φλόγα για το ωραίο και το ποιοτικό, είναι αυτά που φαίνονται περισσότερο σημαντικά.

Η συμβολική ερμηνεία της ζωδιακής μοίρας της Νέας Σελήνης, σύμφωνα με τον αγαπημένο μου δάσκαλο Ντέην Ρουντγίαρ, έχει την εικόνα ενός βασιλικού οικόσημου που εκτίθεται σε ένα μουσείο. Αυτό αλληγορικά πως χρειάζεται να διατηρήσουμε τις αρχαίες παραδόσεις και φυλετικές αξίες με σεβασμό προς το παρελθόν, προς χάρη των νέων μας. Πιστοποίηση της καταγωγής και του παρελθόντος.

Προβλέψεις ανά ζώδιο και ωροσκόπο για την Νέα Σελήνη στη Παρθένο  σε ατομικό επίπεδο:

Οι λεπτομέρειες για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο, στο άνω μέρος της ιστοσελίδας μας, πατώντας τα αντίστοιχα ζώδια.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q