Ερμής σε ορθή πορεία και εβδομαδιαίες προβλέψεις

Επιστροφή στην ροή – απολογισμός

Από την Λίλιαν Σίμου

Φθάνοντας πλέον στα μέσα του μηνός, έχετε την δυνατότητα μετά από μία μακρά περίοδο ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης και του ανάδρομου Ερμή, να επαναφέρετε τους ρυθμούς εκεί όπου επιθυμείτε.

Περισσότερο συνειδητοποιημένοι και πρακτικοί, προσγειωμένοι και θετικοί, αφήνετε κατά μέρος δισταγμούς, αμφιβολίες και ανασφάλεια.

Δεν ήταν εύκολο το διάστημα των τελευταίων μηνών.

Αρχικά δοκιμάστηκαν τα συναισθήματά σας, οι σχέσεις και ήρθατε σε επαφή με το παρελθόν, ίσως σε θέματα που προσπαθήσατε να παραβλέψετε ή να μην θυμάστε.

Από το τέλος Ιουλίου και μετά, η πρακτική πλευρά δεν είχε σαφήνεια. Πολύ περισσότερο όταν ο Ερμής στράφηκε σε πορεία ανάδρομη, από την 23η Αυγούστου και μετά.

Αφού σταμάτησε την ανάδρομη κίνηση πλέον, ως την 4η Οκτωβρίου, συλλέγετε τα μαργαριτάρια της γνώσης, της επίγνωσης, του επαναπροσδιορισμού στη ζωή σας.

Με τη στήριξη της Νέας Σελήνης στη Παρθένο, όπως ήδη έχουμε δει, θα υπάρξει ένας νέος προγραμματισμός σε νευραλγικούς τομείς.

Ρεαλιστικά, ουσιαστικά και χωρίς μεγάλες αποκλίσεις από τις βασικές σας ανάγκες, η πορεία θα υπάρξει ένα θετικό αποτέλεσμα όσων αποκομίσατε από τον Ιούλιο και μετά.

Τα καρμικά μαθήματα έγιναν πλέον αντιληπτά. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, δεν θα επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Αν επαναληφθούν, θα μοιάζει να είμαστε ανεξεταστέοι… Και καθώς ακολουθούν τον επόμενο μήνα οι εκλείψεις, ας μην το επιτρέψουμε.

Σύντομες συμβουλές για κάθε ζώδιο Ηλίου και Ωροσκόπου:

Κριός

Ήπια περίοδος και αρκετά πιο πρακτική για σας, παρά την κόπωση και το άγχος.

Αποφεύγετε πλέον να αναλαμβάνετε ευθύνες άλλων. Ή έχετε κατανοήσει τα όριά σας.

Θέτετε όρια σε όσους προσπαθούν να κερδίσουν από την αντοχή και την παρόρμησή σας.

Ρυθμίζονται όσα σας έχουν απασχολήσει και οι λεπτομέρειες θα είναι αιτία να τακτοποιηθούν εκκρεμότητες.

Ευαισθησίες υγείας με το στομάχι, τα υγρά του σώματος και  νευρική ένταση, αντιλαμβάνεστε πως είναι σωματοποίηση του άγχους.

Στο εξής αποφεύγετε να εμπλακείτε σε σχόλια.

Ταύρος

Κατάλληλη περίοδος για δημιουργικά ταλέντα, αφού η έμπνευση που έχετε μπορεί να εκφραστεί μέσα από το έργο σας.

Με τις προσωπικές σχέσεις, αφιερώνετε πλέον χρόνο και είστε περισσότερο συνεπείς.

Με το παιδί σας, αν είστε γονείς, μοιράζεστε στιγμές, συζητήσεις, ή ασχολίες.

Με τους αγαπημένους, έχετε με υπομονή, δίχως επικριτική διάθεση.

 Σε ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον, μπορεί να περάσετε όμορφες στιγμές ζεστασιάς.

Θα νιώσετε παραγωγικοί και γόνιμοι.

Δίδυμοι

 Οικογενειακές υποθέσεις που σας έχουν προβληματίσει, είναι πλέον σε ρυθμό επίλυσης. Για τον λόγο αυτό, μην συνεχίζετε περιττές συζητήσεις.

Αν σε ένα κληροδότημα έχετε εμπλακεί με στόχο τη διαλεύκανση εκκρεμοτήτων, θα δείτε τους καρπούς των κόπων σας.

Με τους οικείους σας θα είναι σαφές και με επιχειρήματα ό,τι συζητηθεί. Αν και θα κουράζει η εμμονή τους σε λεπτομέρειες.

Όταν είστε μόνοι, θα είστε δημιουργικοί, με πολλές ιδέες για επεξεργασία και ανάπτυξη. Καλό θα ήταν να κάνετε κάτι ευχάριστο, να ασχοληθείτε με την Τέχνη, για παράδειγμα.

Φροντίστε τον προσωπικό σας χώρο και δημιουργείστε μία γλυκιά ατμόσφαιρα.

Καρκίνος

Με τάξη και προσοχή, επιμελείστε τις υποχρεώσεις και τις προσωπικές επαφές.

Θα είναι ενδιαφέρον για σας, να συναντήσετε ανθρώπους με άποψη και γνώση. Θα γίνουν εποικοδομητικές συζητήσεις και πιθανότατα ουσιαστικές για ό,τι σας απασχολεί.

Ρυθμίζετε όπως σας εξυπηρετεί το πρόγραμμά σας, μικρές ή σύντομες εξόδους, επανέρχεται η επικοινωνία και η επαφή με τον στενό σας περίγυρο. 

Όταν κάποιοι σας κουράζουν, αποστασιοποιηθείτε, ασχοληθείτε με ένα έργο που απαιτεί επιμέλεια και προσοχή. 

Αν σπουδάζετε, η μελέτη είναι συστηματική και αποτελεσματική.

Λέων

Αποφασιστικά, απομακρύνετε ό,τι αφορά οικονομική ασυνέπεια ή κάποια εμπόδια ως προς τα έσοδά σας. Χρειάζεστε υπομονή και ένας καλός προγραμματισμός.

Ίσως ήρθε η στιγμή να εστιάσετε στην  ποιότητα και να γίνετε περισσότερο εκλεκτικοί.

Παρά την αισιόδοξη φύση σας, προφανώς αντιμετωπίσαμε τα αποτελέσματα ριψοκίνδυνων επιλογών. Τώρα πλέον θα νιώσετε ανακουφισμένοι και θα είστε πιο προσεκτικοί στη διαχείριση των χρημάτων σας. να ρισκάρετε οτιδήποτε και ενδιαφερθείτε να τακτοποιήσετε λίγο τις υποθέσεις που έχουν σχέση με τα χρήματά σας.

Επιχειρήματα και λεπτομέρειες, θα είναι τα εφόδιά σας σε κάποια χρήσιμη αντιπαράθεση.

Παρθένος

Η μακρά παραμονή του Ερμή  στο ζώδιό σας, κούρασε αρκετά ίσως, αλλά σας έκανε να είστε περισσότερο επιμελείς και πλέον με ευκρίνεια και με τάξη, θα κάνετε το καλύτερο δυνατόν προς όφελός σας.

Η στροφή προς το χθες, δεν ωφέλησε ιδιαίτερα ως προς το άγχος, που είναι φυσικό σας χαρακτηριστικό. Έφερε όμως μία διαφορετική αίσθηση και λύθηκαν πιθανόν απορίες ή περίπλοκα θέματα.

Πρακτικοί και προσγειωμένοι, θα θέλετε στο εξής να επανέρθετε στους ρυθμούς που ήταν γνωστοί και εφικτοί για σας.

Στις σχέσεις «έπεσαν οι μάσκες» και όσοι φάνηκαν συνεπείς και ειλικρινείς, έχουν πλέον κερδίσει το ενδιαφέρον σας.

Όπως αναπολείτε το χθες, με μία αποστασιοποιημένη οπτική, θα μπορέσετε να κατανοήσετε πού κάνετε σημαντικά λάθη, πού υπήρξατε εγωιστές ή υπερβολικά ανεκτικά στον εγωισμό των άλλων.

Αν και η ειλικρίνεια είναι ένα θέμα που θα σας απασχολήσει για ένα διάστημα ακόμη, η ευθυκρισία θα βοηθήσει να μην πέσετε θύμα παρεξηγήσεων.

Ζυγός

‘Έμπνευση, δύναμη, λογική και προσγειωμένη αντιμετώπιση των ονείρων σας, είναι τα δώρα αυτήν την εποχή.

Η εσωτερική αναζήτηση, αυτογνωσία, ενδοσκόπηση, έγιναν με κριτική σκέψη και δεν ακολουθήσατε ουτοπίες Με μία νέα αρχή μέσα από διαλογισμό, αυτοσυγκέντρωση, ενδοσκόπηση, ανάλογα με την φιλοσοφία που σας ταιριάζει, θα είστε πληρέστεροι στην ψυχή και στο πνεύμα. Η καθημερινότητα σας έχει κουράσει ή έχετε πλέον δημιουργήσει τόσες υποχρεώσεις που έφεραν κόπωση και μία σύγχυση. Χρειάζεται λοιπόν η στροφή προς ήπιες μεθόδους ανάτασης και γαλήνης.

Δεν θα κρύβετε διαρκώς παράπονα μέσα σας, δεν θα γίνετε πολύ αυστηροί στο εξής.

Αντίθετα, ενδέχεται να υλοποιήσετε μία έμπνευση.

Σκορπιός

Η περίοδος αυτή θα είναι για σας σημαντική, αφού ήδη προβήκατε σε αναθεώρηση στόχων και αναζητήσατε πρακτικές που θα είναι χρήσιμες για σας, το επόμενο διάστημα.

Επειδή είστε απόλυτοι, αποφύγετε να είστε καυστικοί και αυστηροί με τους φίλους ή τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε ένα όραμα. Αλλάζει ο προγραμματισμός σας, αλλάζει η σκέψη και η επιλογή σας σε σημαντικά θέματα.

Οι φίλοι έχουν άποψη, αλλά μαγνητίζονται από την έντονη προσωπικότητά σας.

Με το ταίρι σας, παραμένετε ρομαντικοί, είστε υπομονετικοί πριν του ασκήσετε κριτική, γιατί δεν θα έχετε πάντοτε δίκιο.

Τοξότης

Κοινωνικές σχέσεις και καριέρα στο βασικό σας ενδιαφέρον, αφού αλλάζετε οπτική.

Κατανοήσατε από πού δέχεστε επιρροές και ίσως προκαλείται σύγχυση. Είναι προτιμότερο να μην λαμβάνετε υπόψη κάθε συζήτηση, άποψη, όνειρο που σας προβάλει ο στενός σας περίγυρος. Με την οικειότητα που τους διακρίνει, εμπλέκονται στη ζωή σας, προσωπική και κοινωνική.

Επιλέγετε πνευματικά ενδιαφέροντα, γνωριμίες με νέες ιδέες, αντίληψη συμβατή με τη δική σας και απορρίπτετε αποφασιστικά πλέον,  ό,τι παρεμποδίζει τα σχέδιά σας αλλά και την πρόοδο στα οράματά σας.

Κοντά σας έρχονται εκείνοι που διαθέτουν τα προσόντα να σας βοηθήσουν σε ένα μονοπάτι αυτογνωσίας αλλά και προόδου, που έχουν άποψη και ρεαλιστικά όνειρα.

Αιγόκερως

Η περίοδος αυτή ήταν σημαντική καθώς λύσετε νομικές εκκρεμότητες που έχουν σχέση με τα οικονομικά. Υπήρξε στήριξη για ικανές λύσεις για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο.

Αλλάζει η φιλοσοφική σας προσέγγιση και έχετε επιχειρήματα γι’ αυτό.

Ένα μακρινό ταξίδι  θα φέρει γνώση και θα προχωρήσετε σε νέες επιλογές.

Η ρουτίνα επανέρχεται σε μετακινήσεις και σε συζητήσεις με ουσία.

Η νέα στάση ζωής σας ενδιαφέρει, σας ηρεμεί και σας ενδυναμώνει. Αντιμετωπίζετε με υπομονή και στρατηγική τα εμπόδια.

Υδροχόος

Καθώς επεξεργαστήκατε τις αγωνίες σας, λογικές ή μη, προωθείτε την αίσθηση της σταθερότητας ξανά, μέσα από επιχειρήματα και απόψεις συγκεκριμένες.

Θα είστε προσεκτικότεροι στα οικονομικά σας και θα έχετε μικρότερη προσκόλληση σε φόβο ή άγχος.

Με μία λογιστική τακτική, θα είστε ικανοί να επενδύσετε σε σχέσεις, συνεργασίες ή οικονομικές επιλογές. Πάντα ελλοχεύει η πλάνη όμως, ειδικά αυτή την εποχή. Ας μην κάνετε κινήσεις χωρίς σκέψη.

Υπάρχει συμβολή άλλων σε θέματα σημαντικά, και βοήθεια από ένα δάνειο,  επιστροφή χρημάτων ή κάποια διευκόλυνση από συνεργάτες.

Αξιολογήστε εκείνους που ξέρουν να στέκονται πλάι σας ουσιαστικά, ανανεώνοντας τη ζωή σας και την ίδια σας την ύπαρξη.

Ιχθείς

Σταδιακά «εκπαιδευτήκατε» να διακρίνετε μέσα από το όνειρο, την αλήθεια. Αν και εκείνοι που βρίσκονται απέναντί σας, φαίνονται αρκετά πρακτικοί, μπορείτε να βρείτε πλέον τις ισορροπίες σας. Ανταποκρίνεστε με κινήσεις τακτικής.

Δίχως να αφομοιώνετε την σκέψη των άλλων, ανακαλύπτετε αλήθειες πέρα από τη δική σας οπτική.

Αντικειμενική προσέγγιση θα υπάρξει σε συνεργασίες και σχέσεις. Ίσως σας κουράζουν αλλά θα διακρίνετε εκείνες που ωφελούν.

Η τάξη και η υπομονή όσων σας εκτιμούν, θα γίνουν για σας, μάθημα ζωής.

Όλες οι αναρτήσεις μας καθημερινά και στις σελίδες μας

στο facebook https://www.facebook.com/liliansimou.astrolife

στο twitter https://twitter.com/astrolifegr

στο κανάλι μου στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCSrCxZCiHrdYlzze25B_p3Q