Γράφει ο Ερμής:

Συνέχεια από 2ο μέρος

Ο Αλφόνσο δεν μπορούσε να κρύψει την αγωνία του και τον φόβο του για τη γριά μάγισσα, αλλά εκείνη τον καθησύχασε.

«Μη φοβάσαι, Αλφόνσο. Ζήτησα να έρθεις κοντά μου, γιατί είσαι ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει. Είσαι διατεθειμένος να το κάνεις;»

Ο Αλφόνσο δίστασε για μια στιγμή, κοίταξε τον Πρόεδρο και έπειτα την Ανσελίνα και στη συνέχεια ρώτησε.

«Πείτε μου. Τι πρέπει να γίνει;»

«Θα αναζητήσεις τις Αρετές. Μέχρι τώρα επισκέπτονταν καθημερινά τον κόσμο και χάρη στην παρουσία τους, η πλάση αναγεννιόταν και άνοιγε μια νέα σελίδα στο μέλλον. Από χθες όμως δεν ξαναήρθαν. Γι’ αυτό θα πας στον πύργο τους και θα τις παρακαλέσεις να επιστρέψουν».

«Πού βρίσκεται ο πύργος τους; Πώς θα φτάσω εκεί;»

«Ο πύργος βρίσκεται στην κορυφή ενός μαγικού βουνού, αθέατου από τους ανθρώπους. Αυτοί οι βόλοι, θα σε οδηγήσουν στον προορισμό σου», εξήγησε η Ανσελίνα και του έδωσε ένα μαύρο πάνινο σακουλάκι με τρεις πολύχρωμους βόλους.

«Θα περπατάς ευθεία προς την Ανατολή. Κάθε φορά που θα φτάνεις σε σταυροδρόμι, θα ανοίγεις το σακούλι και θα ρίχνεις τους βόλους στη γη. Εκείνοι θα σου δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση.

Το ταξίδι σου δεν θα είναι σύντομο, αλλά αν εμπιστευθείς και πιστέψεις στη δύναμη των βόλων, θα φθάσεις ασφαλής στον πύργο», συμπλήρωσε η μάγισσα και ο Αλφόνσο κρατώντας σφιχτά το σακουλάκι στη γροθιά του, υποσχέθηκε στην Ανσελίνα ότι θα τηρήσει κατά γράμμα τις οδηγίες της και έφυγε για να αποχαιρετήσει την οικογένειά του και να ετοιμαστεί για το μεγάλο ταξίδι.

Όταν οι γονείς του άκουσαν βέβαια τις εντολές της μάγισσας, αρνήθηκαν να του επιτρέψουν να φύγει, γιατί σκέφτηκαν ότι θα αντιμετώπιζε πολλούς και μεγάλους κινδύνους.

Ο Αλφόνσο όμως αντέδρασε.

«Δεν θα μείνω αμέτοχος σε αυτήν την ιστορία. Ανέλαβα μία υποχρέωση και θα την τηρήσω», δήλωσε και αφού ετοίμασε γρήγορα τα πράγματά του, αγκάλιασε τους γονείς και τα αδέλφια του και έφυγε, ενώ οι κάτοικοι του χωριού που είχαν πληροφορηθεί τα γεγονότα, του εύχονταν καλή τύχη.

Το ταξίδι του ήταν όντως εξαιρετικά δύσκολο και αφού περπάτησε πολλές ημέρες, άρχισε να νιώθει τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν. Μην έχοντας άπλετο χρόνο στη διάθεσή του, σταματούσε μόνο για λίγες ώρες για να ξεκουραστεί και να φάει και κάθε φορά που συναντούσε κάποιο σταυροδρόμι, έβγαζε τους βόλους από το σακουλάκι και τους άφηνε να πέσουν στο έδαφος. Εκείνοι περιστρέφονταν στον αέρα και έπειτα έμπαιναν στη σειρά σαν βέλος και του έδειχναν τη σωστή κατεύθυνση.

Πέρασε ακόμα μια εβδομάδα και αφού είχε αρχίσει να αναρωτιέται αν είχε κάνει λάθος, ο Αλφόνσο στάθηκε μπροστά σε έναν γκρεμό. Γύρω του δεν υπήρχε άλλος δρόμος και η μόνη λύση ήταν να γυρίσει πίσω.

«Δεν είναι δυνατόν», συλλογίστηκε αποκαρδιωμένος, ενώ κοίταζε το βάραθρο. «Τι θα κάνω τώρα; Η Ανσελίνα με κορόιδεψε. Μ’ έστειλε σε μια περιπέτεια από την οποία δεν θα ξεμπλέξω ποτέ».

Θυμωμένος, εκσφενδόνισε τους βόλους, αλλά αυτήν τη φορά οι τελευταίοι δεν ακολούθησαν την ίδια γραμμή. Χωρίστηκαν προς τρία σημεία και κάλυψαν το κενό, ενώ στιγμιαία απλώθηκε ένα ροζ πέπλο καπνού που διαλύθηκε αμέσως. Στη θέση του γκρεμού ο Αλφόνσο αντίκρισε ένα βουνό από πολύτιμους λίθους: σμαράγδια, ρουμπίνια, αμέθυστοι, τοπάζια και διαμάντια είχαν ενωθεί σε ένα πελώριο σύμπλεγμα, στην κορυφή του οποίου έστεκε ένας πολύχρωμος πύργος.

Για να φτάσει εκεί ο Αλφόνσο έπρεπε να σκαρφαλώσει και έτσι στηριζόμενος στις πέτρες και σχεδόν έρποντας, προσπάθησε να προσεγγίσει τον πύργο. Η ανάβαση όμως ήταν δύσκολη και το έδαφος ολισθηρό και αιχμηρό. Τα πόδια και τα χέρια του τραυματίστηκαν, αλλά εκείνος δεν εγκατέλειψε τον αγώνα του και ύστερα από λίγο έφθασε στην πύλη του πύργου.

Συνεχίζεται….

Συνταγή της Αμβροσίας: Ερωτηματικό

Υλικά:

10 μικρές ντομάτες

1 ½ κούπα βρασμένη καβουρόψυχα

Αλάτι – πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το άσπρο)

Άνηθος

3 κ.σ. λευκό ξίδι

1 μικρό φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το καπάκι τους και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, γεμίζουμε τις ντομάτες, τις καλύπτουμε με μαγιονέζα και με μια ροδέλα ελιάς και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει φύλλα πράσινης σαλάτας.