Πώς πετυχαίνεις στη ζωή; Πώς γίνεται να τρως ό,τι θέλεις και να μη βάζεις δέκα κιλά χωρίς να το καταλάβεις; Πώς βρίσκει κανείς τον αληθινό έρωτα; Ερωτηματικά που δε βρίσκουν απαντήσεις και επιθυμίες που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ταλαιπωρούν τη Λορά που δεν μπορεί να ευτυχήσει. Μέχρι τη μέρα που ένα ατύχημα θα σβήσει τελείως τη μνήμη της.

Και τότε θα ξαναμάθει τη ζωή από την αρχή, θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ξανά τα πάντα: τις καραμέλες, τα σουτιέν, τα αγόρια, τον ηλεκτρισμό και τους νόμους που διέπουν το σύμπαν.

Απαλλαγμένη από τις παλιές προκαταλήψεις, με οδηγό μια καρδιά που διψάει για αληθινή αγάπη κι ένα ανήσυχο μυαλό, η Λορά μπαίνει σε μια μεγάλη, συναρπαστική περιπέτεια: μη γνωρίζοντας τίποτα πια, έχει επιτέλους μια ευκαιρία να γίνει ο εαυτός της.

Ο Ζιλ Λεγκαρντινιέ γεννήθηκε στο Παρίσι το 1965. Ξεκίνησε να εργάζεται σε αμερικανικά και βρετανικά κινηματογραφικά πλατό σε πολύ νεαρή ηλικία. Σκηνοθέτησε διαφημιστικά και εργάστηκε στο Tμήμα Mάρκετιγκ της Warner και στη συνέχεια στην Twentieth Century Fox στην Αμερική.

Έχει ιδρύσει μια εξαιρετικά επιτυχημένη εταιρεία επικοινωνίας κινηματογράφου. Έχει γράψει τα δύο βραβευμένα και επιτυχημένα θρίλερ L’Exil des anges (Prix SNCF du polar 2010) και Nous étions les hommes (2011), ενώ το 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο που τον έκανε διάσημο, το μυθιστόρημα Demain j’arrête! (Μικρή ερωτική ιστορία, Εκδ. Πατάκη, 2016).

Από τις Εκδ. Πατάκη κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Αυτή τη φορά δεν την πατάω (2019) και To Πρώτο Θαύμα (2021).