ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ

Το βιβλίο αυτό αποθησαυρίζει την ουσία του έργου του μεγάλου Πέρση ποιητή του 13ου αιώνα και μας καλεί σε μια ουσιαστική συνάντηση μαζί του.

Ο Ρουμί μιλάει με εκπληκτική αμεσότητα στον σύγχρονο άνθρωπο, όπως ακριβώς έκανε με τους συγχρόνους του πριν από οκτακόσια χρόνια.

Η κοσμοθεωρία του εκφράζεται χωρίς περιστροφές και το πνεύμα του συλλαμβάνει τη ζωή στην ολότητά της, μέσα από παρατηρήσεις για καταστάσεις που ζούμε καθημερινά, χρήσιμες συμβουλές και βαθιά σοφία για ό,τι μας απασχολεί, από ζητήματα της καρδιάς μέχρι την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης και την εγκόλπωση της φύσης του θείου.

Είναι, τελικά, ένας μακρύς διαλογισμός για το πώς να ζούμε τη ζωή μας με νόημα, έμπνευση και καλοσύνη, από έναν μεγάλο, εξαιρετικά σύγχρονο ποιητή, παρά τα οκτακόσια χρόνια του, που εξέφρασε ανεπανάληπτα τη σοφία του σούφι.

Ο ΡΟΥΜΙ (Τζαλάλ αντ-Ντιν Μουχάμαντ Μπαλκί) ήταν Πέρσης σουνίτης μουσουλμάνος ποιητής, νομικός, λόγιος του Ισλάμ, θεολόγος και σούφι μυστικός του 13ου αιώνα.

Η MARYAM MAFI γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ιράν και σήμερα ζει στο Λονδίνο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Tufts και στη συνέχεια στο American University και στο Georgetown University, όπου ξεκίνησε να μεταφράζει περσική λογοτεχνία. Η επαφή της με την ποίηση του Ρουμί επαναπροσδιόρισε τη σχέση της με τη μητρική της γλώσσα και τον πολιτισμό της πατρίδας της.

Η NARGUESS FARZAD είναι ερευνήτρια στο Τμήμα Περσικών Σπουδών της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.